Головна Новини Світ Особистості Стеження за мобільними: як Північна Корея бореться з "ворожими впливам"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стеження за мобільними: як Північна Корея бореться з "ворожими впливам"

Нові закони в Північній Кореї: Кім Чен Ин забороняє розлучення та контролює мобільні телефони

23 травня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:

Північна Корея, під керівництвом свого лідера Кім Чен Ина, впроваджує нові закони, які вражають своєю строгістю і драконівськими мірами. Ці закони, як повідомляє Daily Star, спрямовані на блокування будь-яких західних впливів і зміцнення влади держави над особистим і сімейним життям громадян.

Стеження за мобільними: як Північна Корея бореться з "ворожими впливам"

Кім Чен Ин забороняє розлучення та контролює мобільні телефони

Перший із нововведень полягає в створенні спеціального підрозділу поліції, завданням якого є перевірка мобільних телефонів молоді. Ця ініціатива спрямована на виявлення "південнокорейського впливу" в середовищі молодих людей. За порушення цього закону передбачено жорстке покарання — відправлення до таборів примусової праці, що нагадує найсуворіші часи сталінських репресій.

Друге нововведення, яке викликало не менше обурення, — це повна заборона на розлучення. За словами представників влади, які цитує NK, розлучення розглядають як "соціальну проблему", що веде до "дискримінації дітей". Влада стверджує, що новий закон допоможе "революціонізувати" сімейні стосунки і в результаті — поліпшити суспільство в цілому. Чиновники, які розлучаються, часто стикаються з професійною стигмою і обмеженнями в кар'єрі.

"Розлучені особи стигматизуються як ненормальні люди, які вчинили жалюгідну і відсталу поведінку, яка не повинна відбуватися в соціалістичному суспільстві. Тверда позиція партії полягає в тому, що революція в сім'ї еквівалентна революції в суспільстві, і що поліпшення членів сім'ї еквівалентне поліпшенню членів суспільства. Як наслідок, розлучені чиновники вважаються такими, що не змогли революціонізувати свою сім'ю, і часто не можуть просуватися по службі або займати важливі посади", — йдеться у повідомленні.

Поки що не відомо, які саме покарання будуть застосовуватися за порушення закону про розлучення, але очікується, що вони будуть не менш жорсткими, ніж за інші правопорушення.

Ці заходи підкреслюють наростаючу тенденцію до авторитаризму в Північній Кореї, де уряд намагається контролювати не тільки політичне, але й особистісне життя своїх громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

23 травня 2024, 19:06

И у нас скоро будет так же, похоже. Во всяком случае, на всех парах движемся в сторону северной кореи

Ігор

23 травня 2024, 18:15

А карати будуть обох, чи того, хто подав на розлучення?


Новини