Головна Новини Світ НАТО Байден і Шольц на саміті НАТО викликали обурення серед союзників: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден і Шольц на саміті НАТО викликали обурення серед союзників: що сталося

Союзники відверто не розуміють, чому ці лідери і далі бояться протидіяти Росії

12 липня 2024, 18:32
Поділіться публікацією:

Від 75-го ювілейного саміту НАТО Україна очікувала чітких сигналів та вирішальних кроків до прийняття в альянс. Однак, як повідомляє публіцист Костянтин Еггерт у своїй колонці на DW, президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц зробили це неможливим.

Байден і Шольц на саміті НАТО викликали обурення серед союзників: що сталося

Байден і Шольц

За його інформацією, саме вони, на подив і навіть обурення союзників з Центральної Європи й країн Балтії, знову наполягли на тому, щоб "не провокувати Росію", тобто диктатора Володимира Путіна.

"Щобільше, обом політикам забракло такту і політичної мудрості, щоб і на ювілейному форумі НАТО не повторити Володимиру Зеленському вимогу не застосовувати поставлену Україні зброю за межами її власної території й прикордонних областей Росії", — зазначив Еггерт.

Він також наголосив, що Путін обов'язково врахує таке "гальмування" і те, що лідери країн НАТО досі не зрозуміли: російського правителя провокує лише "слабкість та нерішучість". За словами Еггерта, РФ зараз не має достатньо ресурсів, щоб змагатися з НАТО, адже всі вони зосереджені на Україні. Однак, диверсійна і кібервійна тривають. Експерт навів приклад російських "глушилок", які регулярно пригнічують міжнародну навігаційну систему GPS над Балтикою, а наймані диверсанти готують замахи на лідерів військової індустрії країн Альянсу.

"Нерішучість провідних політиків Заходу пояснюється відсутністю у них історичного мислення і політичної уяви. Офіційне запрошення Україні вступити в Альянс дуже сильно вдарило б по путінській владі, показало б російському чиновництву безсилля Кремля і цілковиту безглуздість війни", — відзначив експерт.

На його думку, такі дії могли б призвести до посилення підкилимної боротьби за владу і вплив у Москві. 

"Але в Білому домі й відомстві федерального канцлера в Берліні, схоже, як і раніше бояться "хаосу, нестабільності й непередбачуваності" в разі ослаблення нинішнього режиму", — вважає Костянтин Еггерт. 

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Франції відверто назвав країни, які блокують членство України в НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини