Головна Новини Світ НАТО Цей крок РФ все змінює: Естонія закликала НАТО "прокинутися"
commentss НОВИНИ Всі новини

Цей крок РФ все змінює: Естонія закликала НАТО "прокинутися"

У парламенті Естонії закликали НАТО відреагувати після натяку РФ на плани змінити кордон

22 травня 2024, 14:22
Поділіться публікацією:

Північноатлантичному альянсу настав час негайно "прокинутися" і довести здатність адекватно реагувати на погрози, зокрема після натяків Москви на плани перекроїти кордон у Балтійському морі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе в Х (Twitter) зробив голова комітету із закордонних справ парламенту Естонії Марко Міхкельсон.

Цей крок РФ все змінює: Естонія закликала НАТО "прокинутися"

НАТО. Фото з відкритих джерел

Глава комітету із закордонних справ відреагував на матеріал у Moscow Times про проект документа, що свідчить про плани РФ в односторонньому порядку змінити морські кордони країни з Литвою та Фінляндією в Балтійському морі.

Марко Міхкельсон заявив, що такими кроками Росія відчуває готовність НАТО захищатись. Досі Володимир Путін отримував сигнал, що НАТО не наважується сваритися з Росією, як допомога Україні "напівсили" та обмеження на застосування західної зброї, "заплющування очей" на залітання російських ракет і дронів, масштабне заглушення сигналу GPS, створення проблем для життєво важливої. інфраструктури. Навіть посли країн НАТО не наважуються на спільний візит до Києва, щоби це не виглядало, ніби НАТО у стані війни з Росією, висловився Міхкельсон.

На його думку, Москва розглядає свою кампанію в Україні як частину битви за руйнування визначеного Заходом світового порядку і складова цієї стратегічної мети – підірвати авторитет НАТО.

"Вже настав час союзникам в НАТО прокинутися і визначитися, якими симетричними або асиметричними кроками відповідати Росії. Інакше ми побачимо з боку Росії нові провокації, які врешті-решт можуть призвести до безпосереднього збройного конфлікту", — заявив Міхкельсон.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Фінляндія відреагувала на рішення РФ пересунути кордон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 травня 2024, 13:52

Знов ці провокатори закликають інших прокинутись. Їв було мало спровокувати юдейсько-путинську кризу. Провокатори повинні бути покарані це на їх руках слов'янська кров з обох сторін. Якби вони лишались у складі імперії їм би не вдалось провокувати Януковича. Що то тоді було? Якою ціною підписали асоціацію з ЄС і що це дало простим українцям? Замість всієї України тільки купка олігархів і корумпованих пішла європейським шляхом, воно того було варто? Провокаторів треба силою повернути в імперське стойло, вони ж прагнуть силою повертати на м'ясо тих хто збіг з юдейського концтабору. Нехай на собі відчують ж саме.


Новини