Головна Новини Світ НАТО Чи буде НАТО збивати російські ракети: що відповіли у Пентагоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде НАТО збивати російські ракети: що відповіли у Пентагоні

НАТО не хоче прямого зіткнення з Росією

сьогодні, 00:10
Поділіться публікацією:

Представниця Міністерства оборони США Сабріна Сінгх заявила, що війська НАТО не будуть збивати російські ракети і безпілотники у повітряному просторі України, оскільки це буде втягуванням Альянсу у війну проти РФ.

Чи буде НАТО збивати російські ракети: що відповіли у Пентагоні

США не готові збивати ракети РФ. Фото з відкритих джерел

"Ми вважаємо, що Україна успішно захищалася і захищається проти російських ударів по своїх містах, населенню, інфраструктурі. І ми й надалі гарантуватимемо, що українці матимуть необхідну для цього підтримку", – наголосила Сабріна Сінгх.

На уточнююче запитання, чи буде вважатись втручанням у війну збиття російських ракет з території Польщі чи Румунії, які є членами НАТО та сусідами України, представниця Пентагону сказала, що "це буде означати втягування Альянсу у війну в інший спосіб".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують наступати на Покровському напрямку та дедалі ближче підбираються до міста Селидове. Як повідомив лейтенант ЗСУ із позивним "Алекс", ворог наблизився до Селидового з півдня та може створити велику загрозу ЗСУ у місті. "Армія РФ просунулася на півдні і закріпилася у посадках. Прямо звідти 1-1,5 км до міста, що створює велику загрозу для захисників Селидового", — повідомив лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт прокоментував чутки про готовність канцлера Олафа Шольца зателефонувати російському диктатору Володимиру Путіну. "Канцлер неодноразово зазначав, що зробив би це знову, якби це мало сенс", — пояснив речник уряду Німеччини. Він також нагадав, що востаннє телефонна розмова між Шольцом і Путіним відбулася у грудні 2022 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини