Головна Новини Світ НАТО Чи продовжать США військову підтримку України: Столтенберг озвучив прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи продовжать США військову підтримку України: Столтенберг озвучив прогноз

Столтенберг упевнений, що не допустити перемоги Путіна у війні – в інтересах національної безпеки всіх союзників по НАТО

17 листопада 2023, 08:25
Поділіться публікацією:

Надання військової допомоги Україні – це інтерес не однієї конкретно взятої країни або кількох країн, що входять до НАТО. Це інтерес усіх країн, які сьогодні є повноправними членами Альянсу. У тому числі йдеться, звичайно ж, про лідера НАТО – США. Тому немає сумнівів, що Вашингтон продовжить надавати Києву потужну підтримку. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час прес-конференції з президентом Латвії зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Чи продовжать США військову підтримку України: Столтенберг озвучив прогноз

Єнс Столтенберг. Фото: із відкритих джерел

Генсек НАТО нагадав про те рішення, яке було ухвалено на саміті у Вільнюсі. За словами Столтенберга, тепер важливо, щоб усі союзники дотримувалися цього рішення та беззаперечно його виконували. Це рішення безпосередньо пов'язане з підтримкою України, яка протистоїть російській агресії.

"Усі глави держав та урядів, усі союзники по НАТО пообіцяли підтримати Україну не лише тому, що перемога президента Путіна стане трагедією для українців, а й тому, що це буде небезпечно для нас", – сказав Столтенберг.

За його словами, всі країни, які входять до Альянсу, чудово розуміють, наскільки важливо не допустити перемоги Володимира Путіна в розв'язаній ним війні проти українського народу.

"І тому я впевнений, що США продовжать надавати підтримку Україні", – констатував генсек Альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому потрібний план Б у війні проти РФ: на що Кремль робить ставку. Експерти детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – допомоги НАТО Україні недостатньо: Столтенберг зробив заяву про війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини