Головна Новини Світ НАТО Чи справді Франція пропонувала союзникам відправити війська в Україну: нові подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Франція пропонувала союзникам відправити війська в Україну: нові подробиці

Французи пропонували НАТО розглянути можливість створення коаліції бажаючих відправити військових до України

4 березня 2024, 13:02
Поділіться публікацією:

Генеральний штаб Франції звертався до союзників НАТО з пропозицією розглянути відправку військ до України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це написав колишній посол США при Альянсі Іво Даалдер у колонці для видання "Politico".

Чи справді Франція пропонувала союзникам відправити війська в Україну: нові подробиці

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Іво Даалдер зазначив, що за кілька тижнів до заяви президента Франції Еммануеля Макрона про можливу дислокацію військових НАТО в Україні начальник Генштабу країни Тьєррі Буркхард написав половині своїх колег по НАТО з пропозицією розглянути таку можливість.

Він передбачав комплектування оборонних систем, навчання сил у країні, початок кібероперацій та пропозицію допомоги у розмінуванні.

"Жоден воєначальник не надішле такого роду листа без явної підтримки з боку вищого політичного керівництва своєї країни. І кожен союзник, як мені сказали, відреагував запеклим "якого біса?", — заявив Даалдер.

Дипломат зазначив, що всі союзники відповіли "рішучим ні" через те, що Еммануель Макрон переслідував "підступну політичну мету".

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Еммануель Макрон, який сколихнув усіх своєю заявою про можливе відправлення військовослужбовців країн НАТО до України, збирає з цього приводу лідерів парламентських партій своєї країни. За даними видання Le Figaro, Єлисейський палац надіслав відповідне запрошення лідерам партій на 7 березня. Тим часом, все частіше в Альянсі озвучують думку, що уникнути війни з Росією не вдасться, якщо дати тій перемогти в Україні. Про це говорять і європейці, і той самий голова Пентагону Ллойд Остін. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" подібну риторику та ймовірність її втілення у життя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини