Головна Новини Світ НАТО Чи справді РФ готує напад на країну НАТО: в Альянсі повідомили про рівень загрози
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді РФ готує напад на країну НАТО: в Альянсі повідомили про рівень загрози

У НАТО не бачать прямої загрози з боку Росії

30 березня 2024, 00:15
Поділіться публікацією:

Голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, наразі немає явних ознак підготовки Росією вторгнення в будь-яку з країн Альянсу.

Чи справді РФ готує напад на країну НАТО: в Альянсі повідомили про рівень загрози

Альянс готується до агресії РФ. Фото з відкритих джерел

"Не думаю, що існує пряма загроза. Проблема в тому, що амбіції Росії простягаються далі України. Ми це знаємо, тому Альянс загалом має стати більш готовим", — сказав Роб Бауер.

Адмірал розповів, як буде діяти НАТО, якщо Росія почне підтримувати сепаратистів в одній з країн Балтії.

"Якщо щось таке станеться, то це відповідальність країни — подбати про свою безпеку. Якщо ми говоримо про гібридні операції, то, наприклад, Латвії доведеться на це реагувати. Звичайно, якщо Латвія захоче почати консультації з іншими країнами-учасницями, як передбачено статтею 4, це можливо. Ми будемо про це говорити і домовлятися, яким чином реагувати", — розповів посадовець НАТО.

Роб Бауер також заявив, що НАТО не боїться повернення Дональда Трампа в Білий дім.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що РФ цілеспрямовано тероризує мирні українські міста ракетними обстрілами і ударами безпілотниками та залякує українців, поширюючи вигадані фейки, аби змусити Україну капітулювати перед російською армією. Відмова України від продовження боротьби – ключова ціль російського диктаторського режиму Володимира Путіна, переконаний голова Офісу президента Андрій Єрмак. Українській владі відомі всі плани Росії, а тому вони обов'язково проваляться.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники продовжують наступальні дії на Авдіївському напрямку в Донецькій області, намагаючись виявити слабкі місця в українській обороні, повідомив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. За словами офіцера ЗСУ, щодня росіяни також здійснюють атаки в районі населеного пункту Бердичі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://rus.delfi.lv/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини