Головна Новини Світ НАТО Чи вірять у НАТО, що Путін наважиться напасти на країни Альянсу: відповідь заступника генсека
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вірять у НАТО, що Путін наважиться напасти на країни Альянсу: відповідь заступника генсека

На думку заступника генерального секретаря НАТО Мірчі Джоане, зараз відбувається поєднання криз, технологічних та суспільних трансформацій безпрецедентної складності

11 травня 2024, 08:00 comments1431
Поділіться публікацією:

Наразі Росія "не має ні наміру, ні можливості" напасти на жодну з країн Альянсу". Як передає портал "Коментарі", таке переконання висловив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, пише "Радіо Свобода". При цьому він визнав, що проти НАТО "розв'язана тотальна гібридна війна",

Чи вірять у НАТО, що Путін наважиться напасти на країни Альянсу: відповідь заступника генсека

Мірча Джоане. Фото: із відкритих джерел

"Ми бачимо кібератаки, дезінформацію, гібридну війну, диверсії, акти насильства та вбивства. Зараз відбувається поєднання криз, технологічних та суспільних трансформацій безпрецедентної складності. Тому я можу сказати одне: дякувати Богу, що ми в НАТО", — сказав заступник генсека.

За його словами, "зараз НАТО перебуває у процесі адаптації та трансформації, як ніколи раніше за останні десятиліття, у тому числі в оборонних планах та шляхом збільшення військового виробництва".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація на військових фронтах російсько-української війни залишається складною. Агресор продовжує завдавати масованих ракетно-дронових ударів, намагається розвинути тактичні успіхи на землі, особливо в Донецькій області. На дипломатичних фронтах також не все гладко. Незважаючи на зусилля Заходу зупинити російсько-китайське співробітництво, Пекін продовжує підігравати Москві. І нещодавній візит лідера КНР Сі Цзіньпіна до Парижа, схоже, не виправив ситуацію. Втім, Україна вже довела, що вона стійкий боєць. Наші військові продовжують тримати фронт, а дипломати і найвище політичне керівництво – робити зусилля у тому, щоб ми отримали більше допомоги, а справедливий світ став ближче. Портал "Коментарі" обговорив із експертами поточний стан та перспективи російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини