Головна Новини Світ НАТО Членство України в НАТО: Зеленський заявив, що є одна хороша та одна погана новина
commentss НОВИНИ Всі новини

Членство України в НАТО: Зеленський заявив, що є одна хороша та одна погана новина

Президент зазначив, що раніше ніхто не був готовий до України в НАТО, зараз союзники цього прагнуть

сьогодні, 07:35
Поділіться публікацією:

Сьогодні більшість союзників прагнуть членства України в НАТО. Це, звичайно, є хорошим сигналом. Мінусом же є те, що на сьогоднішній день вони все ж таки не готові до такого рішення, хоч і прагнуть до нього. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Володимир Зеленський у документальному фільмі про західний напрям для України, який транслювався у телемарафоні.

Членство України в НАТО: Зеленський заявив, що є одна хороша та одна погана новина

Членство України у НАТО. Фото: із відкритих джерел

"Ми багато зробили, щоб у більшості своїй всі були на нашому боці. Україну ніхто не бачив у НАТО. Якщо чесно, усі обіцянки в 2008-му і до цього, починаючи з 90-х, яка безпека повинна бути в України – це не більше, ніж слова. Готовими до України в НАТО ніхто не був. Сьогодні більшість союзників цього прагнуть. Не те що готові, прагнуть", – наголосив президент.

Володимир Зеленський визнав, що є і ті держави, які бояться членства України в НАТО.

При цьому український лідер зазначив, що він не поділяє тієї думки, що деякі союзники просто бояться Росії. Швидше, вони бояться наслідків того, що Україна стане повноправним членом Альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — іноді виникають розмови про перспективи членства України в НАТО. Ось і зараз уже колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю "Financial Times" заявив, що цілком реальним може бути сценарій, за якого Україна стає членом Північноатлантичного Альянсу, але не всі її території деокуповані. Що стоїть за цією заявою? Навіщо його робити, якщо, як відомо, усередині блоку немає навіть єдиної позиції щодо приєднання України до Альянсу? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Зеленський назвав єдине рішення НАТО, яке не дозволить ламати порядок життя в Європі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини