Головна Новини Світ НАТО Чому НАТО побоюється відправити свої війська в Україну: у Польщі назвали головну причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому НАТО побоюється відправити свої війська в Україну: у Польщі назвали головну причину

У Польщі заявили, що НАТО не готове до війни проти Росії. Спікер Сейму Польщі вважає, що випадку поранення або смерті солдатів союзників на війні в Україні, буде активовано пункт про колективну безпеку.

3 березня 2024, 15:12
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Спікер Сейму Польщі Шимон Головня заявив, що відправлення військ НАТО в Україну стане проблемою для багатьох країн членів альянсу. За його словами НАТО не готове до участі у війні в Україні.

Чому НАТО побоюється відправити свої війська в Україну: у Польщі назвали головну причину

Польща проти введення військ НАТО в Україну. Фото з відкритих джерел

Спікер польського Сейму Шимон Головня в ефірі телемарафону прокоментував заяву президента Франції Еммануеля Макрона, який заявив про можливість у майбутньому направити війська НАТО в Україну. 

"Не хочу бути нечесним, тому скажу, що це буде проблемою для багатьох країн НАТО. Я знаю, що сказав президент Макрон і яка його ідея загалом, але не думаю, що НАТО готове до такої участі у цій війні", — заявив Головня.

Польський спікер зауважив, що у випадку, коли окремі країни погодяться надіслати свої війська в Україну, це все одно матиме наслідки для НАТО. Шимон Головня привів ситуацію в якій ці військові будуть атаковані, або загинуть на українській територій під час війни, таким чином альянс мусить дати колективну відповідь. 

"НАТО – це як братство, один за всіх і всі за одного. Тому ми маємо дискусії з цього приводу", — додав Головня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що попри позицію Польщі, Німеччини та інших союзників України, п’ять країн заявили про можливість відправити свої війська в Україну

Також "Коментарі" писали про британського військового експерта Філіпа Карбера, який вважає, що події, які відбуваються на війні в Україні свідчать про похмурішу ситуацію, ніж будь-коли за 10 років протистояння з РФ. За його словами росіяни кидають великі сили на прорив оборони, адже далі їм простіше буде йти у наступ і захоплювати більші території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини