Головна Новини Світ НАТО Чому США не покинуть НАТО: ключові аргументи
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому США не покинуть НАТО: ключові аргументи

Штати не зацікавлені в появі нових політично-військових союзів

20 липня 2024, 00:45
Поділіться публікацією:

США не залишать НАТО, позаяк не зацікавлені в появі у Європі нових військово-політичних блоків.

Чому США не покинуть НАТО: ключові аргументи

США залишаться головним гравцем НАТО. Фото з відкритих джерел

На думку політолога Петра Олещука, поки існує НАТО, неможливе утворення в Європі нових військово-політичних блоків поза межами Альянсу, до яких може вступити Україна разом з окремими нашими союзниками.

"Переконаний, що такі союзи не можливі, поки існує Північноатлантичний альянс. Поясню чому. Усі потенційні партнери України в альтернативних оборонних блоках наразі є членами НАТО. При цьому всі вони серйозно залежать від політики США, які не схвалюють створення будь-яких альтернатив НАТО. Тому вони не стануть ризикувати членством в НАТО заради примарних ідей", — зазначив політолог.

За словами Петра Олещука, красномовно про залежність, наприклад, Великобританії від політики США свідчать нещодавні перипетії щодо дозволу на завдання ударів британською зброєю по російській території.

"Спочатку новий прем’єр-міністр Кір Стармер заявив, що Україна може бити британським озброєнням вглиб території РФ. Однак згодом на рівні британського міністерства оборони ця заява фактично була спростована. Вочевидь, британські політики спочатку роблять заяви, але потім до них звертаються американські колеги та вимагають слідувати політичній стратегії, яку задає Білий дім", — наголосив експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у підсумковій декларації Вашингтонського саміту НАТО з’явилося формулювання, що члени Альянсу ніколи не визнають за Росією анексовані українські території. Це відповідь на ультиматуми Володимира Путіна та запрошення до переговорів, вважає політолог Ігор Рейтерович.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини