Головна Новини Світ НАТО Чому Україна буде пріоритетом порядку денного НАТО: Рютте назвав головний аргумент
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україна буде пріоритетом порядку денного НАТО: Рютте назвав головний аргумент

Новий генсек альянсу звернув увагу на те, що візит до України став його першою робочою поїздкою після вступу на посаду

сьогодні, 15:50
Поділіться публікацією:

Новообраний генеральний секретар НАТО Марк Рютте під час свого першого закордонного візиту до Києва підтвердив, що українське питання буде його ключовим пріоритетом у роботі на цій посаді. Як інформує портал "Коментарі", про це Рютте заявив на прес-конференції у Києві.

"Це було важливо для мене – приїхати в Україну на початку мандату, щоб абсолютно чітко показати і вам, народу Україну, і усім, хто спостерігає, що НАТО продовжує підтримувати Україну. Я вважаю своїм пріоритетом і привілеєм як генсека НАТО посилити цю підтримку і забезпечити, що Україна візьме гору (у цій війні. – ред.)", – наголосив Рютте.

Генсек пояснив, що підтримка України потрібна також самим союзникам. Вони добре знають, як важливо бути разом з Україною в ці складні часи. Саме тому вони так віддані підтримці України, адже безпека України має значення для безпеки західної цивілізації, а боротьба українців за свободу відображає принципи та цінності колективно Заходу.

Генсек також нагадав, що союзники вже надали Україні "безпрецедентну підтримку" після початку повномасштабного вторгнення Росії. Рютте наголосив, що 99% безпекової підтримки, яку отримала Україна, надійшла від держав-членів НАТО. 

Чому Україна буде пріоритетом порядку денного НАТО: Рютте назвав головний аргумент

Зеленський та Рютте

При цьому генсек наголосив, що країни Заходу повні рішучості продовжувати підтримувати Україну. Тому український народ може бути впевнений в тому, що він не залишаться один на один з агресором. Відповідно курс НАТО не буде змінюватись і Україна може розраховувати на надійну підтримку.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Кремлі вже кусають лікті: як новий генсек НАТО вибісив Росію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини