Головна Новини Світ НАТО Чому Україні не варто зараз проситися у НАТО: названо важливу причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україні не варто зараз проситися у НАТО: названо важливу причину

Після війни в Україні роль Альянсу може змінитися

12 червня 2024, 23:18
Поділіться публікацією:

Після завершення війни роль НАТО зміниться, а тому Україні не варто зараз витрачати зусилля на євроатлантичну інтеграцію, зосередившись натомість на практичних питаннях, які наблизять перемогу над Росією, заявив політичний експерт Костянтин Матвієнко.

Чому Україні не варто зараз проситися у НАТО: названо важливу причину

Україна досі не отримала запрошення в НАТО. Фото з відкритих джерел

"Після закінчення війни НАТО переформатується. Роль та місце Альянсу зміниться. У ході цієї війни Україна вже зараз формує стандарти НАТО. Тому коли буде перемога – будемо говорити про Альянс. А зараз, якщо на Вашингтонському саміті Україні пообіцяють членство в безпековому блоці, що воно нам дасть? Наразі варто відмовитися від педалювання питання вступу України до НАТО, а натомість зосередитися на прагматичних питаннях", – наголосив Костянтин Матвієнко.

На думку політичного експерта, українська влада повинна чітко та чесно сказати громадськості, що зараз для України важливіші зброя, гроші та інші засоби, які допоможуть перемогти Росію, а не членство в НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що майже половина українців вважає, що виграти у війні не зможе ні Україна, ні Росія. Такими є результати опитування, які провела соціологічна дослідницька компанія "Рейтинг" на замовлення "Фонду Карнегі за міжнародний мир". Близько 44% респондентів вважають, що ні Україна, ні Росія не виграють у війні. 41% опитаних відповіли, що виграє Україна, а 5% –  що виграє РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що шанси примарні, що Китай все ж таки погодиться взяти участь у швейцарському саміті миру. "Станом на цей момент немає підтвердження від Китаю про те, що вони братимуть участь у саміті миру. Надії на те, що китайці братимуть участь у саміті, примарні", — зазначив Сергій Нікіфоров. Як відомо, раніше Китай заявляє про готовність взяти участі та долучитися до організації саміту, на який погодяться прибути представники і України, і Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

цук

12 червня 2024, 22:33

https://t.me/hamster_kombAt_bot/start?startapp=kentId498958733


Новини