Головна Новини Світ НАТО Дрони РФ впали на території НАТО: як відреагували у Румунії
commentss НОВИНИ Всі новини

Дрони РФ впали на території НАТО: як відреагували у Румунії

У Міноборони Румунії заявили, що атаки РФ не становили прямої загрози території країни

4 вересня 2023, 13:30
Поділіться публікацією:

У Румунії відреагували на цей інцидент. Відтак, у головному оборонному відомстві країни заявили, що атаки РФ не становили прямої загрози території країни. Про це йдеться на сайті міністерства.

Дрони РФ впали на території НАТО: як відреагували у Румунії

Румунія відреагувала на атаку дронів РФ (фото з відкритих джерел)

У міністерстві оборони також повідомили, що їх структури у режимі  реального часу слідкували за цією ситуацією, що була спричинена атаками безпілотників РФ, під час обстрілу інфраструктури морського порту Рені минулої ночі.

"Атаки безпілотників, здійснені Російською Федерацією, не становили прямої військової загрози нашій національній території чи територіальним водам Румунії", — йдеться у повідомленні Міноборони.

Також у відомстві заявили, що й далі будуть впроваджувати заходи для посилення пильності в наземному, морському та повітряному просторі. А ще заходи, призначені для зміцнення оборони та стримування на східному фланзі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що російські "Шахеди" вибухнули на території Румунії. Російська армія запустила дрони-камікадзе "Шахед" по Ізмаїльському порту в Одеській області, які впали і вибухнули в Румунії. Відповідну заяву зробив речник МЗС Олег Ніколенко.

Він опублікував фото вибуху та заявив, що це і є ще одним підтвердженням того, що ракетний терор РФ становить велику загрозу не лише безпеці України, а й безпеці країн-сусідів, в тому числі держав-членів НАТО. Дипломат закликав українських партнерів  прискорити  забезпечення додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, бойовою авіацією. Адже це посилить захист української інфраструктури та сусідніх держав.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 вересня 2023, 13:07

І вони спокійно реагували щоб не провокувати і не нагнітати ситуацію, а потім кричати: "він перший напав". І хоч Румунія була на стороні Гітлера, вона позбулась нацистського екстремізму, а може передала його корумпованому сусіду.


Новини