Головна Новини Світ НАТО Експерти попереджають про нову війну Росії та назвали часові рамки
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти попереджають про нову війну Росії та назвали часові рамки

Путін може підготувати російські сили до нападу на НАТО через 5-10 років.

19 листопада 2023, 12:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з останнім аналізом DGAP, якщо війну в Україні буде заморожено, Росія зможе підготувати свої сухопутні сили для атаки по країнах НАТО через п’ять років. Саме стільки часу має Європа для підготовки до можливої російської агресії, ймовірно, на одну з Балтійських країн.

Експерти попереджають про нову війну Росії та назвали часові рамки

Росія може розпочати війну проти країн НАТО в найближчі 10 років. Фото з відкритих джерел

Експерти у звіті під назвою "Запобігання наступній війні", який нещодавно опублікувала Німецька рада з міжнародних відносин (DGAP) наголошують, що майже після двох років війни в Україні, Росія найбільше зазнала втрат серед сухопутних військ та матеріальних силах. Однак, "спроможність Росії є більшою, ніж створюється нинішнє враження".

"За оцінками експертів і розвідувальних служб, Росії знадобиться від шести до десяти років, щоб відновити свою армію до такого рівня, коли вона зможе наважитися атакувати НАТО", – сказав один з авторів звіту DGAP Крістіан Меллінг.

Таким чином країни Європи мають лише 5-10 років, щоб підготуватися у військовому плані до можливого нападу Росії на територію НАТО за умови, якщо війна в Україні заморозиться. Члени НАТО наразі перебувають у "перегонах з часом" щодо модернізації військових сил в Європі таким чином, аби їхній потенціал стримування перевищував російські розрахунки для успішного нападу, наприклад, на такі країни НАТО як Литву, Латвію чи Естонію.

"Напад Росії на НАТО більше не можна виключати. Питання більше не в тому, чи повинні Німеччина і НАТО бути здатними до війни, а радше в тому, коли",  — пояснює аналітик DGAP Крістіан Меллінг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав перший крок, який повинен зробити Путін для миру в Україні.

Також "Коментарі" писали про Путіна, який заявив, що не вірив у війну проти України додавши, що у 2014 році назвав би таких людей божевільними. Однак тепер президент Росії назвав причини початку військового конфлікту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 листопада 2023, 13:02

Невже корумпований Фюрер який захищає всю Європу не захистить? Нема вже Надії на того, хто так фантастично краде?


Новини