Головна Новини Світ НАТО Франція змінила свою позицію щодо України в НАТО – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція змінила свою позицію щодо України в НАТО – ЗМІ

Франція віддаляється ввід позиції Німеччини щодо України в НАТО та кардинально змінює її у порівнянні з попередніми роками.

3 липня 2023, 09:25 comments30740
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Перед самітом НАТО у Литві Франція займає щодо членства України в НАТО схожу позицію до тієї, яку відстоюють країни Балтії та Польща. Таким чином Франція все більше віддаляється від Німеччини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Le Monde.

Франція змінила свою позицію щодо України в НАТО – ЗМІ

Президент Франції Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вперше дізнався про зміну позиції Франції щодо України у червні, під час Веймарського трикутника – неформального союзу між трьома країнами: Франція, Німеччина та Польща.

"Зустріч була більше схожа на своєрідний мозковий штурм під керівництвом Макрона, під час якого була очевидна близькість між Парижем і Варшавою", — вказує французьке видання слова присутнього на зустрічі дипломата.

Le Monde стверджує, що за кілька годин до зустрічі президент Франції Еммануель Макрон скликав Раду оборони, щоб визначити позицію Франції щодо України в НАТО і таким чином надіслати сигнал Києву.

Іншими ознаками, того, що Франція все більше віддаляється від позицій Німеччини – це скасування візиту Макрона до Берліна. Президент Франції вказує, що це відбулось через заворушення в його країні, однак Le Monde вважає, що наразі відбувається стагнація у відносинах між союзниками.

"Через шістнадцять місяців після початку війни в Україні франко-німецькі відносини зайшли в глухий кут, особливо у сфері оборони та безпеки", — підсумовує Le Monde.

Нагадаємо, що у 2008 році на саміті НАТО в Бухаресті Німеччина та Франція спільно виступили проти вступу України до військового альянсу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кулеба закликав Захід не повторювати помилку, яка призвела до війни в Україні.

Також "Коментарі" писав про чотири країни, які проти надання Україні прямих гарантій безпеки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини