Ключові союзники проти вступу України до НАТО: подробиці

Ольга Стефанішина підтвердила, США та Німеччина проти запрошення України до НАТО

На сьогоднішній лінь ситуація складається так, що всі провідні союзники Києва, крім двох, підтримують ідею надання Україні офіційного запрошення щодо вступу до НАТО. Ось тільки проти тих країн, які є стовпами НАТО. Йдеться про США та Німеччину. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Віце-прем'єр зазначила, що порядок денний питань, пов'язаних з Україною, визначає і Україна. За її словами, для України питання запрошення в НАТО є на порядку денному, і воно буде на порядку денному стільки, скільки потрібно, щоб це рішення було ухвалено.

"Формат запрошення запропонувала сама Україна як юридичну гарантію вступу до НАТО. Воно є на порядку денному. Абсолютно всі союзники підтримують це рішення, крім двох. Оскільки ця інформація стала публічною, то США і Німеччина намагаються звертати увагу на інших скептичних союзників, таких як Угорщина та Словаччина. Але ключовою є позиція саме цих двох країн", - сказала Ольга Стефанішина.

Вона наголосила, США та Німеччина проти запрошення України до НАТО, бо це вже не просто розмови, а реальне рішення. Це настав час визнати.

Ольга Стефінішина також попередила, що українцям не варто покладати великі надії на ювілейний саміт НАТО, який відбудеться у Вашингтоні з 9 до 11 липня 2024 року. На ньому Україна може так і не одержати запрошення до приєднання до Альянсу. Тому не варто вже зараз будувати завищені очікування щодо майбутнього заходу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на що сьогодні здатне НАТО: чи чекати сильних рішень щодо України найближчим часом. Експерти детально проаналізували ситуацію.