Головна Новини Світ НАТО Країни НАТО ухвалили рішення: в Міноборони розповіли, хто незабаром прибуде до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни НАТО ухвалили рішення: в Міноборони розповіли, хто незабаром прибуде до України

У Міноборони працюватимуть аудитори з держав НАТО

8 квітня 2024, 13:15 comments2117
Поділіться публікацією:

При Міністерстві оборони України було створено координаційний дорадчий орган для Департаменту внутрішнього аудиту – Аудиторський комітет, до якого, зокрема, увійшли внутрішні аудитори з держав-членів НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Міноборони.

Країни НАТО ухвалили рішення: в Міноборони розповіли, хто незабаром прибуде до України

Україна-НАТО. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Комітет є однією із складових нової моделі реформи фінансового контролю у Міністерстві оборони України. До складу комітету входять сертифіковані внутрішні аудитори з держав-членів НАТО та України з багаторічним досвідом надання послуг з внутрішнього аудиту. Аудиторський комітет створюється для консультацій та розгляду питань, пов'язаних із провадженням діяльності з внутрішнього аудиту, підготовки рекомендацій щодо вдосконалення його роботи в Міністерстві оборони, підтримки високої довіри суспільства до Міністерства як державної інституції. Він посилюватиме функцію внутрішнього аудиту, і водночас буде органом, який розвиватиме його функціонал.

У Міноборони повідомляють, що до складу комітету увійшли: керівник Служби зовнішнього нагляду штаб-квартири НАТО Франсуа Готьє, аналітик наглядових програм Офісу Генерального інспектора Департаменту оборони США Джозеф Інгігнолі, керівник компанії з внутрішнього аудиту JC Audit Training Ltd, член , міжнародний експерт з державного внутрішнього фінансового контролю в рамках програми EU4PFM в Україні Манфред ван Кестерен, український експерт національних та міжнародних проектів під егідою Міністерства фінансів України та Рахункової палати Руслана Рудницька, заступник міністра оборони Юрій Джигір, держсекретар Міністерства оборони Людмила Дара.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ключові союзники проти вступу України до НАТО: подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини