Головна Новини Світ НАТО "Ми близькі до цілі": Зеленський про перспективи вступу України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми близькі до цілі": Зеленський про перспективи вступу України до НАТО

Президент України відповів, чи розчарований він результатами саміту НАТО

11 липня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

Під час спільного брифінгу у Вашингтоні Володимира Зеленського та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга перед засіданням Ради Україна-НАТО в українського президента запитали, чи відчуває він розчарування від результатів саміту Альянсу.

"Ми близькі до цілі": Зеленський про перспективи вступу України до НАТО

Зеленський зустрівся з генсеком НАТО. Фото з відкритих джерел

"Ми дуже близькі до цілі. Наступним кроком буде запрошення (України, – ред.) до НАТО, а потім і членство", – відповів Володимир Зеленський.

При цьому український президент заявив, що, поки триває війна з Росією, зарано говорити про реальні успіхи у цьому напрямку. Справжнім успіхом, відзначив він, буде перемога у війні, оскільки у разі поразки України війна прийде до НАТО.

Володимир Зеленський також заявив, що наразі Україна потребує додаткових систем ППО.

"Ми бачимо успіх сьогодні в тому, що більше систем ППО якомога швидше прибудуть в Україну. Ми очікуємо сильних кроків від сильних людей. Успіхом буде Україна в НАТО", – сказав президент.

Він додав, що Україна має сильних людей і армію, яка стільки часу протистоїть Путіну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у підсумковій заяві саміту НАТО йдеться про те, що Україна отримає запрошення до Альянсу, коли союзники погодяться і Київ виконає всі необхідні умови. При цьому Угорщина вже тонко натякнула, що доки абсолютно всі члени Альянсу не підтвердять свою згоду, жодного запрошення України до Альянсу не буде. Експерт з міжнародної політики в Українському інституті майбутнього Ілія Куса вважає, що саміт НАТО закінчився цілком очікувано. На його думку, мінусом саміту стала відмова країн говорити про конкретні терміни вступу України до НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини