Головна Новини Світ НАТО Настав час нового етапу у війні: з яким закликом Столтенберг звернувся до союзників
commentss НОВИНИ Всі новини

Настав час нового етапу у війні: з яким закликом Столтенберг звернувся до союзників

Єнс Столтенберг закликав союзників по НАТО дозволити Україні бити по території РФ

25 травня 2024, 07:22
Поділіться публікацією:

Країни-союзники, які постачають зброю Україні, мають скасувати заборону на її використання для ураження військових об'єктів на території Російської Федерації. Як передає портал "Коментарі", з таким закликом до членів альянсу звернувся генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє The Economist.

Настав час нового етапу у війні: з яким закликом Столтенберг звернувся до союзників

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

В інтерв'ю виданню глава Альянсу зазначив, що скасування заборони є необхідним, інакше українська армія просто не зможе ефективно захистити територію України, особливо прикордонні райони, які нещадно атакує агресор.

"Настав час для союзників розглянути питання про те, чи варто їм скасувати деякі обмеження, які вони наклали на використання зброї, яку вони надали Україні. Особливо зараз, коли значна частина бойових дій відбувається в Харкові, недалеко від кордону, відмова Україні в можливості використовувати цю зброю проти законних військових цілей на російській території, дуже ускладнює для неї захист", — прокоментував Столтенберг.

Генсек НАТО також зазначив, що росіяни готові надалі тиснути на ЗСУ та завойовувати деякі незначні позиції та "заплатити дуже високу ціну за ці незначні досягнення".

Столтенберг добре усвідомлює асиметричну перевагу, яку Росія отримує від того, що є притулком від американської зброї далекого радіусу дії. Це дозволяє агресору концентрувати сили, будучи впевненим, що Україна не зможе застосувати свою найефективнішу зброю, доки вона не перетне кордон.

За його словами, росіяни також можуть у відносній безпеці запускати зі своєї території зброю, на зразок безпілотників "Ланцет".

"Ми повинні пам'ятати, що це таке. Це агресивна війна Росії проти України. Україна має право захищатися. І це включає завдання ударів по цілях на російській території", — рішуче заявив генсек НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на що спрямовані нові страшилки Кремля: чи Захід готовий до підвищення ставок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини