Головна Новини Світ НАТО Настав час визначатися по Україні: країни Балтії звернулися із закликом до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Настав час визначатися по Україні: країни Балтії звернулися із закликом до НАТО

Країни Балтії закликали НАТО дати Україні чіткий шлях до членства та не допустити перемоги РФ

1 квітня 2024, 11:28 comments1152
Поділіться публікацією:

Посли країн Балтії у Великій Британії у спільній колонці закликали НАТО проявити більше рішучості у реагуванні на виклики, які створює Росія, і висловилися за чітку перспективу членства для України. Як передає портал "Коментарі", відповідна заява з'явилася в колонці, яка вийшла цими вихідними в The Telegraph.

Настав час визначатися по Україні: країни Балтії звернулися із закликом до НАТО

НАТО. Фото з відкритих джерел

Співавторами колонки є посол Естонії Вільяр Лубі, посол Латвії Евіта Бурмістре та тимчасовий повірений Литви Ліна Зігмантайте.

Посли констатують, що на 20-ту річницю вступу їхніх країн у НАТО Латвія, Литва та Естонія у "парадоксальній" ситуації, тому що, з одного боку, ніколи у своїй історії не мали кращих безпекових гарантій, але й давно не відчували настільки реальної загрози, як тепер, на тлі повномасштабної війни Росії проти України.

Вони нагадують про внесок, який три країни зробили за ці 20 років на зміцнення власної обороноздатності та посилення безпеки Альянсу, згадавши у тому числі, що інвестують в оборону понад 2% ВВП та є лідерами за обсягами наданої Україні військової допомоги щодо розмірів своєї економіки.

"НАТО став сильнішим, але виросли і амбіції наших противників. Росія – найбільша загроза для євроатлантичної безпеки, тому не можна допустити перемоги Росії у війні проти України", – зазначають вони.

Посли заявили, що їхні столиці хотіли б якнайшвидшого вступу України до НАТО – не лише заради самої України, а й тому, що це буде на користь Альянсу.

"Як загартований у боях союзник, Україна зробить дуже вагомий внесок у нашу безпеку. Чіткий шлях до членства України має бути пріоритетом на саміті у Вашингтоні цього літа", – закликають вони.

Також посли закликали абсолютно серйозно оцінювати ризики у разі нападу Росії на їхні держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна намагається обхитрити росіян на фронті: The Telegraph розкрив деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 квітня 2024, 10:52

Пізно! Вже все сталось.


Новини