Головна Новини Світ НАТО Настав критичний час: Столтенберг зробив заяву про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Настав критичний час: Столтенберг зробив заяву про війну в Україні

Єнс Столтенберг вважає, що НАТО та ЄС мають надати більше фінансування Україні

26 січня 2024, 13:22
Поділіться публікацією:

Союзникам по НАТО та Євросоюзу слід активізуватися перед другою річницею повномасштабного вторгнення РФ в Україну та надати більше фінансування Києву. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Настав критичний час: Столтенберг зробив заяву про війну в Україні

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Відповідну заяву Столтенберг зробив на спільній прес-конференції із прем'єр-міністром Чорногорії Мілойко Спаїчем. Він подякував Чорногорії за підтримку України, у тому числі через комплексний пакет допомоги НАТО.

"Усі політичні лідери повинні працювати над збереженням єдності. Це дуже важливо для стабільності країни та регіону", — сказав генсек Альянсу.

Він наголосив, що війна Росії проти України наближається до двох років. Столтенберг додав, що союзники України мають активізуватись.

"Але союзники по НАТО та Європейському союзу мають активізуватися та надати ще більше фінансування Україні в цей критичний час", — заявив Столтенберг.

На думку генсека, якщо російський диктатор Володимир Путін переможе в Україні, є реальний ризик, що він знову застосує чинність.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США та Європейському Союзі нібито серйозно стурбовані постачанням Північної Кореї снарядів та можливим постачанням ракет – для Росії. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відверто заявляє, що, схоже, Північна Корея для РФ є більш ефективним партнером, ніж для України – країн Заходу, які постачають нам артилерійські боєприпаси. Він наголошує, що ЗСУ відчувають гостру нестачу артснарядів та боєприпасів до ППО. Координатор Ради нацбезпеки та оборони Білого дому Джон Кірбі також констатує, що у ЗСУ виник дефіцит коштів для ППО. Але розводить руками – мовляв, справа за Конгресом. Підсумки першого цього року (а всього 18) засідання у форматі "Рамштайн" конкретику не принесли. Що відбувається з воєнною допомогою Україні? Чому під кінець другого року вторгнення РФ маємо такі проблеми? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 січня 2024, 13:38

А ви починаєте усередині сваритись з Орбаном Фіцо вони якраз будуть мотивовані першими зустрічати російську навалу, вами опльовані всередині.


Новини