Головна Новини Світ НАТО Настають великі зміни: у Європі вже обговорюють створення альтернативи НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Настають великі зміни: у Європі вже обговорюють створення альтернативи НАТО

Влада держав Євросоюзу обговорює створення структур, які могли б доповнювати або служити альтернативою Північноатлантичному альянсу

19 лютого 2024, 13:10 comments7171
Поділіться публікацією:

Європейські чиновники готуються до можливої перемоги Дональда Трампа на виборах президента США, а також вивчають можливість створення "доповнення до НАТО", яке зможе функціонувати без Штатів. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Washington Post, з посиланням на джерела.

Настають великі зміни: у Європі вже обговорюють створення альтернативи НАТО

НАТО. Фото з відкритих джерел

Обговорення альтернативи альянсу почалися після слів Трампа, який заявив, що, перебуваючи при владі, не дозволив би допомагати союзникам по НАТО, які "порушують правила", якщо у них виникне конфлікт з Росією.

Як йдеться в матеріалі, альтернативна структура НАТО охопить весь континент і функціонуватиме у взаємодії з гарантіями США у сфері безпеки. При цьому, як пише газета, обговорення нової структури ув'язнули у суперечках. Представники Франції та Німеччини не можуть погодити, "хто оплачуватиме рахунки", Східна Європа не довіряє Західній у тому, що стосується реагування на загрози з боку Росії, зазначає видання.

Також, за даними WP, неясно, як європейські країни забезпечать себе ядерним щитом. Видання зазначає, що навіть, якщо в них це вийде, він "поступатиметься російському арсеналу за найгіршого розвитку подій, яким стала б ядерна війна".

ЗМІ зазначає, європейські лідери, чиновники та дипломати розуміють необхідність взаємодіяти з питань безпеки з Дональдом Трампом та його союзниками, але це вдається їм "насилу". У Європі побоюються повернення за часів, коли республіканець "загрожував трансатлантичним відносинам".

"Високопоставлені дипломати ЄС приватно кажуть, що їхні посольства працюють понаднормово, намагаючись зрозуміти, що відбувається в США і які коментарі чи поступки можуть знайти відгук у республіканців", — повідомляє WP.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Мюнхені переважали панічні настрої: ЗМІ дізналися, що лякає Європу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 лютого 2024, 13:48

Глобальний переділ діє. Вараш Байден і карликовий юдеєць поклали кінець гегемонії США. Створюється Нова світова конфігурація.


Новини