Головна Новини Світ НАТО НАТО готується до потенційного нападу Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО готується до потенційного нападу Росії

Військовий альянс збирається підписати тисячі сторінок секретних документів щодо можливої атаки Росії на НАТО.

18 травня 2023, 14:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі, представники країн військово альянсу мають затвердити тисячі сторінок секретних військових планів, які будуть описувати модель поведінки НАТО у разі нападу Російської Федерації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

НАТО готується до потенційного нападу Росії

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Протягом багатьох десятиліть НАТО не бачила потреби створювати масштабні оборони плани, оскільки після розпаду СРСР не вважали Росію прямою загрозою. Однак напад РФ на Україну сповістив про необхідність вперше з часів холодної війни повернутись до створення оборонного плану, який передбачатиме відповідь на російську агресію.

"Не ми, а наш супротивник визначає часові рамки. Ми повинні бути готові до того, що конфлікт може виникнути будь-коли", — говорить один із вищих військових чиновників НАТО адмірал Роб Бауер.

Тисячі секретних планів міститимуть як загальну стратегію НАТО, так регіональні вказівки щодо модернізації та матеріально-технічне забезпечення.

"Союзники точно знатимуть, які сили та можливості потрібні, зокрема, де, що і як розгортати", — сказав глава НАТО Єнс Столтенберг про секретні документи.

НАТО вважає, що з сучасними технологіями можна передбачити можливі агресивні дії.

"З усіма супутниками, з усією інформацією ми можемо побачити назрівання кризи. По Україні ми мали всі показники наперед. Чим більше військ ви скупчуєте на кордоні, це все одно, що мати молоток і у якийсь момент ви хочете забити цвях. Якщо росіяни скупчують війська на кордоні, це змусить нас нервувати, якщо ми скупчуємо війська на кордоні, це змусить їх нервувати", — говорить генерал-лейтенант Юбер Коттеро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Столтенберг розповів, чи міг врятувати Україну від війни вступ до НАТО.

Також "Коментарі" писали, що генсек НАТО окреслив рішення, які будуть прийнятті щодо вступу України до військового альянсу на саміті НАТО в липні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини