Головна Новини Світ НАТО НАТО може відправити в Україну інструкторів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО може відправити в Україну інструкторів: подробиці

З проханням до блоку прислати військових фахівців звернулася Україна

16 травня 2024, 23:53
Поділіться публікацією:

Окремі члени НАТО непублічно обговорюють можливість відправлення військових інструкторів або підрядників на територію України для навчання українських військових та допомоги з ремонтом техніки.

НАТО може відправити в Україну інструкторів: подробиці

В Альянсі обговорюють відправку в Україну інструкторів. Фото з відкритих джерел

За даними NYT, Україна звернулася до США та інших держав НАТО з проханням допомогти з навчанням 150 тисяч українських військових ближче до лінії фронту, щоби прискорити їхнє розгортання.

За інформацією видання. військові посадовці США визнають, що перенесення навчань в Україну дозволить американським інструкторам швидше збирати інформацію про нововведення, які відбуваються на українському фронті, але від ухвалення цього кроку Штати стримує той факт, що напад на інструкторів країн Альянсу може означати потенційне задіяння статті про колективну оборону. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай не зацікавлений у завершенні війни в Україні, оскільки заробляє на підтримці російського військово-промислового комплексу, заявив військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко. Експерт відзначив, що всі висновки США, які подавалися до Конгресу, оприлюднювалися національною розвідкою та озвучувалися главою Пентагону, свідчать про те, що на сьогоднішній день Китай залучений до підтримки російської оборонної промисловості.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що за останні місяці Росія активізувала зусилля з дезінформації з метою дискредитації президента України Володимира Зеленського. Як пише видання CNN, за оцінкою розвідки США, яку отримав телеканал та яку підтвердив посадовець адміністрації Джо Байдена, РФ розпалює критику щодо діяльності Зеленського. За даними видання, російська дезінформація робить наголос на двох темах – відході українських сил з Авдіївки та відтермінуванні президентських виборів в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини