Головна Новини Світ НАТО НАТО обговорює закриття неба на заході України: які країни проти
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО обговорює закриття неба на заході України: які країни проти

За інформацією Bild, НАТО обговорює закриття неба на заході України, але рішення ще немає

27 травня 2024, 15:00 comments2715
Поділіться публікацією:

Низка країн НАТО готові розширити підтримку України та діяти безпосередньо на українській території. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє німецький таблоїд "Bild".

НАТО обговорює закриття неба на заході України: які країни проти

НАТО. Фото з відкритих джерел

Видання, посилаючись на джерела, зазначає, що за розширення допомоги виступають: Естонія; Великобританія; Польща; Канада; Литва; Франція.

Проти виступають США та Німеччина. Поки що остаточних рішень немає, але питання порушується у кількох напрямках. Зокрема йде обговорення питання навчання українських військових. Йдеться про навчання сил оборони інструкторами Альянсу безпосередньо на території України. Як зазначив колишній голова оперативного штабу Міністерства оборони Німеччини Ніко Ланге, розумніше та економічніше послати інструкторів на захід України, ніж змушувати сотні тисяч українців літати Європою.

Друге питання стосується логістики. Низка країн НАТО, зокрема Британія, Канада та Естонія, розглядають можливість того, щоб постачати озброєння не до кордонів України, а ще ближче до фронту. В даний час розробляється концепція передової логістики.

Окремо стоїть питання щодо протиповітряної оборони (ППО). Зокрема, порушується питання посилення захисту західних областей України зенітними комплексами НАТО. Ініціатором виступає Польща. Остаточного рішення також немає.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить посилення загроз з боку РФ: чи чекати адекватнішої реакції Заходу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи можуть Байден та Сі допомогти встановити мир в Україні: коли проясниться ситуація.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 травня 2024, 14:32

Чудово! Це має неочікуваний ефект. Щоб зайвих свідків на передову, щоб не побачили масштабів розкрадання і корупції західної допомоги, терміново почали показувати якісь успіхи. Мовляв: не треба вам особисто, ми самі впораємося, просто давайте більше. Тепер ще піднімати питання і надіслати фахівців для: організації військового виробництва, укріплень, захисту енергооб'єктів тощо. Тобто переведення України на військові рейки. Щоб подібні Наєму Єрмаку Філатову Кличку Садовому ... почали ворушиться і робити, а ні красти та Порошкового хвалити.


Новини