Головна Новини Світ НАТО НАТО переживає кризу єдності: хто розколює Альянс
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО переживає кризу єдності: хто розколює Альянс

В Альянсі наростають протиріччя

5 липня 2024, 22:45
Поділіться публікацією:

Єдність НАТО підривають не стільки Росія чи Північна Корея, скільки США і Німеччина, вважає політичний експерт Валерій Клочок.

НАТО переживає кризу єдності: хто розколює Альянс

НАТО переживає кризу. Фото з відкритих джерел

"Нещодавно у західній пресі вийшов великий матеріал про перспективи, які чекають на Україну за підсумками Вашингтонського саміту НАТО. Автори публікації акцентують увагу на тому, що зараз у НАТО ведуться дискусії щодо підсумкової декларації. У блоці немає єдності, як задекларувати перспективу України. Через різне бачення перспектив України щодо приєднання до безпекового блоку у НАТО наростають протиріччя між США і Німеччиною з одного боку та Східною Європою – з другого", — наголосив Валерій Клочок.

При цьому, за словами експерта, перспективи подолання таких протиріч зараз виглядають доволі примарно, оскільки після президентських виборів Білий дім навряд чи змінить свою зовнішню політику в частині євроатлантичної співпраці та погодиться переглянути питання участі України в НАТО.

"Відповідна політика США і Німеччини виглядає вкрай нелогічною, позаяк без перебільшення можна сказати, що станом на сьогодні найкращим безпековим зонтиком для Європи є Україна. Щоб уникнути нападу Росії на Європу, достатньо взяти Україну в НАТО і відправити військовий контингент на українсько-російський кордон", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівництво України хоче звільнити Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Серед солдатів навряд чи знайдуться ті, хто співчуває Сирському, вважає офіцер ЗСУ Микола Мельник. За словами військового, якщо Сирського відправлять у відставку, то "навряд чи хтось із солдатів йому поспівчуває", оскільки "його дуболомна стратегія дає йому абонемент в пекло вже за життя".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Україна не зможе перемоги у війні з Росією, а тому сторонам доведеться врегулювати конфлікт дипломатичними шляхами, вважає колишній глава Державного департаменту США Джон Керрі. В іншому випадку, на його думку, конфлікт буде заморожений або ж буде катастрофа, коли РФ доб'ється перемоги. Американський дипломат додав, що це єдині можливі варіанти закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини