Головна Новини Світ НАТО НАТО вижило себе: чи існує альтернатива блоку
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО вижило себе: чи існує альтернатива блоку

До ефективності НАТО є серйозні питання

12 квітня 2024, 23:47
Поділіться публікацією:

НАТО вижило себе як організаційна структура, яка здатна оперативно реагувати на очевидні виклики, вважає політичний експерт Валерій Клочок.

НАТО вижило себе: чи існує альтернатива блоку

Альянс не спроможний оперативно реагувати на загрози. Фото з відкритих джерел

Політолог відзначив, що кожне зволікання Альянсу може мати катастрофічні наслідки, зокрема для Польщі чи країн Балтії.

"Розуміючи абсолютно очевидну кризу в Альянсі, Еммануель Макрон намагається висувати ініціативи, які б передбачали створення об’єднань, альтернативних існуючому безпековому блоку. Цілком ймовірно, що в кабінетах європейських лідерів обговорюється ідея про створення нового військово-політичного союзу на базі структур Альянсу. Судячи із нещодавніх заяв очільників НАТО про те, що блок не підтримує створення паралельних військових структур, НАТО проти такої ініціативи. Водночас Макрон, вочевидь, не проти, позаяк залишається прихильником відправлення до України іноземних військ, попри спротив абсолютної більшості членів Альянсу", — наголосив Валерій Клочок.

Експерт вважає, що новий оборонний союз в Європі, куди обов’язково ввійде Україна, може стати альтернативою безперспективним спробам Києва потрапити до Альянсу. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська влада не розуміє важливості демобілізації, бо в Офісі президента немає людей зі справжнім бойовим досвідом, вважає колишній командир роти 47-ї механізованої бригади, офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Якби генерали йшли в посадки виконувати свої накази, вони б були більш прихильні до демобілізації. Якби в Офісі президента були люди зі справжнім бойовим досвідом, вони б вміли пояснити солдату свої геніальні управлінські рішення", — наголосив офіцер ЗСУ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Збройні сили України наразі бодай хоч якось не наблизилися до знищення наступального потенціалу російської армії. На думку оглядача британського журналу Spectator Оуена Метьюза, успішні удари українських дронів по території РФ та навіть знищення Кримського мосту не зупинять наступ РФ. Він вважає, що Росія на переговорах, якщо вони все ж відбудуться, не буде поступатися захопленими регіонами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини