Головна Новини Світ НАТО Норвегія хоче замовити нові танки Leopard 2
commentss НОВИНИ Всі новини

Норвегія хоче замовити нові танки Leopard 2

Скандинавська країна планує придбати нові танки, щоб модернізувати свій військовий потенціал. Останнього разу Норвегія купували танки понад 20 років тому.

3 лютого 2023, 15:31
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Норвегія планує закупити танки Leopard 2 для зміцнення свого військового арсеналу. Уряд скандинавської країни планує придбати 54 танки у компанії Krauss-Maffei Wegmann Group з можливістю дозамовити ще 18 пізніше. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Норвегія хоче замовити нові танки Leopard 2

Норвегія замовить в Німеччині танки Leopard 2. Фото з відкритих джерел

Під час свого виступу на пресконференції прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре наголосив у необхідності закупити ще більше танків.

"Закуповуючи німецькі танки, ми гарантуємо, що Норвегія має той самий тип танків, що й наші північні сусіди та близькі союзники. Ми також налагоджуємо тісніші зв’язки з Німеччиною у сфері політики безпеки", — сказав Гар Стьоре.

Норвегія маж майже 200 км спільного кордону з Росією, тому не дивно, що скандинавська країна намагається модернізувати свою техніку. За даними уряду останній раз танки Норвегія купувала ще 2001 році.

"Модернізуючи нашу оборону сучасним обладнанням, ми робимо НАТО сильнішою, що є першорядним у поточній безпековій ситуації", — вважає міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Нові танки від німецького виробника військової техніки компанії Krauss-Maffei Wegmann Group надійдуть до Норвегії до 2026 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що уряд Німеччини погодився відправити танки Leopard 1 до України. Кілька тижнів до того, Бундестаг прийняв рішення надати Україні танки Leopard 2, а також дозволив реекспорт цієї військової техніки з інших країн до Києва.

Також "Коментарі" писали про Польщу, яка зробила заяву про винищувачі для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини