Головна Новини Світ НАТО Новий курс НАТО: чого очікувати Україні від Марка Рютте
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий курс НАТО: чого очікувати Україні від Марка Рютте

Рютте відомий дружнім ставленням до України

8 жовтня 2024, 22:49
Поділіться публікацією:

Перший робочий візит новий Генеральний секретар НАТО Марк Рютте здійснив до Києва, позаяк є відомим другом України, заявив політолог Віталій Кулик.

Новий курс НАТО: чого очікувати Україні від Марка Рютте

У НАТО змінився очільник. Фото з відкритих джерел

Політолог нагадав, що, будучи прем’єр-міністром Нідерландів, Рютте доклав максимум зусиль, щоб переконати європейську бюрократію підтримувати Україну на належному рівні та надати літаки, важку техніку і далекобійне озброєння.  

"Марк Рютте є одним з лобістів нового концепту про перехід європейських держав від підтримки України до залучення у стримуванні РФ. Концепт означає перехід через так звані путінські "червоні лінії", надання нового озброєння, розгортання кластерів спільного виробництва зброї, логістичні хаби на території Польщі і Румунії та створення нових схем закупівлі боєприпасів на ринку третіх країн", — розповів Віталій Кулик.  

Політолог переконаний, що Україна буде одним з ключових пріоритетів нового Генсека НАТО.

"Але варто розуміти, що Генсек не формує остаточні політичні рішення Альянсу. Зокрема, рішення про членство України в безпековому блоці, яке підтримує Рютте, ухвалюватиме політичне керівництво членів НАТО. Як ми знаємо, попередні Генеральні секретарі блоку також робили багатообіцяючі заяви щодо членства України в НАТО, однак завжди був стримуючий фактор – учасники Альянсу", — додав він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що план перемоги України, з яким президент Володимир Зеленський їздив до США, наразі удосконалюють та презентують західним партнерам. "Зрозумівши всі позиції партнерів, усі реальні можливості для України, посиливши наш план перемоги, ми зробимо публічною нашу стратегію подальших дій. Важливо, що перспектива має бути зрозуміла для кожного в нашій країні", — заявив Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини