Головна Новини Світ НАТО Орбан оскандалився заявою на підтримку РФ: від чого її хоче вберегти
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан оскандалився заявою на підтримку РФ: від чого її хоче вберегти

Угорський прем’єр Віктор Орбан уже неприховано підтримує терористичну Росії і намагається навіть вберегти її від поразки в Україні, пише Telex

14 червня 2024, 12:47
Поділіться публікацією:

Більшість членів НАТО прагнуть до поразки Росії у війні з Україною, і це є помилкою, заявив угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан.

Орбан оскандалився заявою на підтримку РФ: від чого її хоче вберегти

Віктор Орбан

За його словами, серед 32 членів Альянсу саме Угорщина є найбільш лояльною країною. При цьому він ще раз підкреслив, що бажання завдати поразки Росії, є помилкою.

"Позиція Угорщини полягає в тому, що це помилка. Навіть якщо це означає, що ми залишилися наодинці серед 32-х",
– сказав Орбан.

При цьому голова уряду Угорщини вкотре підкреслив, що нібито саме його країна хоче досягнення миру в той час, коли інші члени НАТО роблять все для того, щоб "сприяти війні".

Окрім того, Орбан пояснив, чому саме він "підігрує" терористичній Росії. Виявляється, він просто боїться, чи то пак турбується за долю своєї країни. Зокрема, він заявив, що не хоче, аби "хоч один квадратний дюйм Угорщини став російською військовою мішенню".

При цьому угорський прем’єр підкреслив, що в Альянсі його країну буцімто пробують схилити на бік більшості, яка вважає, що "мир може бути вирішений війною". Втім, Орбан підкреслив, що не буде чинити перешкоди місії НАТО в Україні, хоча Будапешт участі в ній брати не буде.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що угорський прем’єр Віктор Орбан неодноразово відзначався резонансними проросійськими заявами. Втім, протягом останнього часу, їх стало більше. Зокрема, кілька днів тому Орбан закликав заборонити Україні використовувати західну зброю для ударів по Росії. Угорський політик вважає, що таким чином війна може вийти за межі українських територій. За його словами, Європейський Союз створювався як мирний проект після Другої світової війни, тому він не переживе ще одну війну в Європі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини