Головна Новини Світ НАТО Переговори Зеленського та Сі: у НАТО розповіли, що занепокоїло
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори Зеленського та Сі: у НАТО розповіли, що занепокоїло

Важливо, щоб Китай найкраще зрозумів перспективи України, зазначив Столтенберг

27 квітня 2023, 16:35
Поділіться публікацією:

Телефонна розмова китайського лідера Сі Цзіньпіна та президента України Володимира Зеленського – це дуже позитивний сигнал, але є одна проблема – офіційний Пекін все ще не засудив повномасштабне російське вторгнення. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, пише "CNN".

Переговори Зеленського та Сі: у НАТО розповіли, що занепокоїло

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

"Я вітаю телефонну розмову між президентом Зеленським і президентом Сі. Я також думаю, що важливо, щоб Китай краще зрозумів перспективи України. Це не змінює того факту, що Китай не зміг засудити незаконну війну Росії, незаконне вторгнення в Україну", — зазначив Єнс. Столтенберг на прес-конференції у Люксембурзі.

За словами генсека, союзники по НАТО висловили рішучу підтримку мирному плану президента Зеленського, який, звичайно, включає повну повагу територіальної цілісності України.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський назвав телефонні переговори з китайським лідером Сі Цзіньпінем, які пройшли 26 квітня, досить раціональними. На його думку, є можливість застосувати політичний вплив Китаю, щоб повернути силу принципам та правилам, на яких має триматися світ (у тому числі – міцність суверенітету націй та територіальної цілісності). Сьогодні, коли трохи вляглася пил та емоції після розмови Зеленського та Сі – які можна зробити основні висновки з того, що сталося? Які тут для Києва є можливості та ризики? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Росія знову почала зривати зернову угоду – яку мету має ворог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини