Польща хоче збивати російські ракети над Україною: у НАТО зробили різке попередження

У НАТО дали зрозуміти, що країни Альянсу не є стороною конфлікту в Україні

У НАТО заявили, що збивання Польщею російських ракет над територією України може мати наслідки для Північноатлантичного альянсу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Europa Press".

Джерело видання, Альянс "несе відповідальність за те, щоб запобігти подальшій ескалації війни Росії" і "не є стороною конфлікту і не стане стороною конфлікту" в Україні.

Співрозмовник також заявив, що кожен член Альянсу має право захищати свій повітряний простір, але попередив, що дії окремих держав на підтримку України "можуть також вплинути на НАТО загалом".

Зазначимо, раніше за даними Financial Times, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща, а також сусіди-партнери України, зобов'язані збивати російські ракети, що знаходяться в українському повітряному просторі, до того, як вони зайдуть у повітряний простір країн НАТО.

За словами Сікорського, Польща має забезпечити безпеку своїх громадян, незважаючи на побоювання, що перехоплення над українською територією може залучити НАТО до повномасштабної війни РФ та України.

"Членство в НАТО не скасовує відповідальності кожної країни за захист власного повітряного простору - це наш власний конституційний обов'язок... Я особисто вважаю, що коли ворожі ракети прямують до нашого повітряного простору, це буде законною самообороною, тому що коли вони перетинають наш повітряний простір, ризик того, що уламки можуть когось поранити, є значним", - додав топ-дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи потрібно збивати російські повітряні цілі над країною: опитування показало, що думають поляки.