Головна Новини Світ НАТО Про що говорить реакція Росії на вторгнення в Курську область: у НАТО дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорить реакція Росії на вторгнення в Курську область: у НАТО дали відповідь

Поки що реакція Росії на події у Курській області виглядає повільною та розсіяною

16 серпня 2024, 08:10
Поділіться публікацією:

Росія продемонструвала "досить повільну та розсіяну реакцію" на українські наступальні дії в Курській області. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив головнокомандувач об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі, повідомляє "Голос Америки".

Про що говорить реакція Росії на вторгнення в Курську область: у НАТО дали відповідь

Крістофер Каволі. Фото: з відкритих джерел

Каволі вважає, що така реакція Росії пов'язана з кількома факторами. По-перше, це відсутність розуміння, хто має бути відповідальним за бойові дії всередині РФ, по-друге, відсутність вивільнених військ, які Росія може залучити проти операції у Курській області.

"Росія досі збирає воєдино реакцію на вторгнення України. Поки що це була досить повільна і розсіяна реакція. Частково це тому, що Росія не встановлює, хто має повноваження. Міністерство оборони відповідальне за військові дії всередині України, але не всередині Росії, правильно ? Тобто це мало б бути Міністерство внутрішніх справ", – зазначив головнокомандувач об'єднаними силами НАТО в Європі.

По-друге, вважає генерал, Росія не має вільних сил, які вона може перекинути туди. Рівень залучення та частки російських наземних сил, що знаходяться в Україні, дуже суттєвий.

Каволі зазначає, що підрозділи, які залишилися в Росії та можуть протистояти подібній проблемі – військові термінової служби, яким теоретично та юридично заборонено воювати в Україні. Відповідно йдеться не про ті бойові одиниці, від яких очікується швидка реакція.

Головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі наголошує, що російська влада перекинула в Курський регіон багато повітряних сил, але невідомо, скільки наземних сил буде залучено, і який ефект це матиме.

"Деякі підрозділи прибули зі Сходу України, щоб вести бій. Очевидно, їм віддадуть перевагу порівняно з підрозділами з інших місць. Думаю, що Росії доведеться ухвалювати рішення з їхнього боку за часом і наявністю військ", — висловився генерал.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ розповіли, чому, просуваючись на Курщині, Україна продовжує втрачати території.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини