Головна Новини Світ НАТО Російська загроза лише наростає: з яким закликом країни Балтії звернулися до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська загроза лише наростає: з яким закликом країни Балтії звернулися до НАТО

Країни Балтії не бачать послаблення Росії, просять союзників допомогти посилити ППО

12 вересня 2024, 12:05
Поділіться публікацією:

Країни Балтії закликали НАТО покращити протиповітряну оборону держав-членів, що межують із Росією, на тлі критичного браку протиракетних систем великої дальності в альянсі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Російська загроза лише наростає: з яким закликом країни Балтії звернулися до НАТО

НАТО. Фото: з відкритих джерел

"Очевидно, що прикордонні країни перебувають у критичній ситуації, — заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур в інтерв'ю агентству Bloomberg.

Міністр додав, якщо прикордонні країни будуть захищені, то Берлін і Париж, хоч вони і знаходяться далі від Росії та потенційної загрози, але вони також будуть значно в більшій безпеці.

У матеріалі йдеться, що здатність відбивати балістичні ракети є одним із найбільших прогалин в обороні союзників. Зброя далекої дії, така як система Patriot, кілька з яких союзники НАТО пожертвували Україні, також надзвичайно дорога.

У липні штаб-квартира НАТО направила своїм державам-членам пропозиції щодо нових оборонних можливостей, а загальна угода альянсу очікується у другій половині 2025 року. У пропозиціях викладено зобов'язання щодо витрат на наступні 20 років.

Наголошується, що головнокомандувач естонської армії Андрус Меріло минулого тижня закликав уряд придбати додаткові боєприпаси на суму 1,6 млрд євро для можливості завдання ударів на великі відстані.

Без цього військове протистояння з Росією означало б для Естонії "катастрофічні втрати", заявив командувач у документі, який не підлягає розголосу, повідомляє громадська телерадіокомпанія ERR.

Естонія, розуміючи всю серйозність і небезпеку ситуації, нещодавно запровадила податок на оборону, і країна вже є другою за величиною державою, яка витрачає на оборону на частку від економічного виробництва в НАТО після Польщі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Курську після роботи російської ППО ракета потрапила до житлового будинку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини