Головна Новини Світ НАТО Російські дрони почали дратувати членів НАТО: до чого там закликали
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські дрони почали дратувати членів НАТО: до чого там закликали

Нідерланди вважать, що НАТО повинно виробити більш рішучу позицію із приводу дронів РФ, які порушують повітряний простір країн Альянсу

сьогодні, 17:46
Поділіться публікацією:

НАТО повинно чітко продемонструвати Росії, що порушення повітряного простору країн Альянсу є неприпустимим, про це в інтерв'ю Delfi заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс. Зокрема, за його словами, регулярні порушення повітряного простору НАТО російськими безпілотниками мають систематичний характер.

Російські дрони почали дратувати членів НАТО: до чого там закликали

Рубен Брекельманс

“Тепер ми знаємо, що це, звісно, стратегія Росії — щоразу йти на крок далі і маленькими кроками промацувати, як далеко можна зайти. І тому я думаю, що ми повинні чітко заявити, що це неприйнятно. І ми маємо постійно обговорювати з союзниками, чи достатньо в нас засобів для захисту нашого повітряного простору. Якщо ні, то ми маємо переконатися, що для цього потрібно більше, більше давати, більше забезпечувати. Тому, як я сказав, послання Росії має бути чітким: порушення повітряного простору НАТО неприйнятне“, — заявив Рубен Брекельманс.

Він також наголосив, що найближчим часом Нідерланди нададуть Україні три пускові установки для зенітно-ракетного комплексу Patriot. Брекельманс підкреслив, що це частина спільного внеску союзників, оскільки різні країни надають компоненти для формування повноцінної системи Patriot для України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські безпілотники порушують повітряний простір країн НАТО, втім в Альянсі жодним чином на такі дії не реагують. Із приводу цього навіть обурився президент Володимир Зеленський, який відзначив, що країни НАТО повинні бути більш рішучі і додав, що, наприклад, Білорусь збиває російські дрони на своїй території.

Втім, вважається, що Захід уникає російських провокацій з безпілотниками, щоб не створити ситуацію, за якої Україна почне отримувати менше військово допомоги.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини