Головна Новини Світ НАТО Рютте розповів, чи призведе відправка військ КНДР до значної ескалації у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Рютте розповів, чи призведе відправка військ КНДР до значної ескалації у війні

Рютте обговорив з президентом Південної Кореї можливе перекидання військових КНДР до Росії

сьогодні, 13:40
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте обговорив з президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем інформацію про можливе відправлення військових КНДР для участі у війні проти України. Як передає портал "Коментарі", про це Марк Рютте написав у себе в соцмережі X.

Рютте розповів, чи призведе відправка військ КНДР до значної ескалації у війні

Марк Рютте. Фото: з відкритих джерел

"Відправка військ Північної Кореї воюватиме пліч-о-пліч з Росією в Україні означатиме значну ескалацію", — зазначив Марк Рютте.

Під час спілкування сторони також обговорили партнерство Сеула та НАТО, оборонно-промислове співробітництво та взаємопов'язану безпеку в Євроатлантичному та Індо-Тихоокеанському регіонах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — низка ЗМІ, посилаючись на джерела у Головному управлінні розвідки, зазначають, що 18 військовослужбовців Північної Кореї, які здійснили спробу втечі з позицій російських окупаційних військ у Курській області, були затримані росіянами в Комаричському районі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна вимагає "негайної та рішучої реакції" з боку євроатлантичної спільноти та миру на те, що Північна Корея підтримує Росію озброєннями та військовими. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Андрій Сібіга.

"Найкращою відповіддю буде повна підтримка та реалізація союзниками Плану перемоги, який представив президент Володимир Зеленський", – зазначив топ-дипломат.

За його словами, оскільки країна-агресор масштабує свою війну, союзники мають масштабувати військову підтримку України – зняти обмеження на далекобійні удари, розпочати перехоплювати ракети та безпілотники РФ над Україною, надати запрошення до НАТО та збільшити інвестиції в українське виробництво озброєнь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини