Головна Новини Світ НАТО Що кажуть в Байдена про сьогоднішню зустріч «Великої дев’ятки»
commentss НОВИНИ Всі новини

Що кажуть в Байдена про сьогоднішню зустріч «Великої дев’ятки»

Білий дім опублікував короткий звіт про сьогоднішню зустріч президента Джо Байдена з "бухарестською дев'яткою" у Варшаві

22 лютого 2023, 23:13
Поділіться публікацією:

У Варшаві відбувається саміт "Бухарестської дев’ятки", де її учасники вчергове підтвердили свою "непохитну солідарність з Україною", засудили воєнні злочини Росії та наголосили, що відповідальні за ці злочини, включаючи Путіна та російське керівництво, мають бути притягнуті до відповідальності, пишуть "Коментарі".

Що кажуть в Байдена про сьогоднішню зустріч «Великої дев’ятки»

У Польщі відбулася зустріч представників країн НАТО

Бухарестська дев'ятка — це країни Східної Європи, що входять до блоку НАТО: Болгарія, Угорщина, Естонія, Литва, Латвія, Польща, Румунія, Словаччина і Чехія. Цього разу, перебуваючи з візитом у Європі, долучився до зібрання й американський президент Джо Байден та генсек НАТО Єнс Столтенберг.

"На кону буквально стоїть не просто Україна, її свобода. Ідея про те, що після Другої світової війни понад 100 тисяч військових вдерлися в іншу країну — нічого подібного не мало статися. Ситуація кардинально змінилася", — сказав Байден.

Генсек НАТО зазначив, що візит Байдена до Києва надіслав чітке повідомлення про непохитну підтримку України, а також залізну відданість Америки безпеці Європи.

"Ми бачили російську модель агресії протягом багатьох років: у Грузії у 2008 році, в Криму та Донбасі у 2014 році, а потім повномасштабне вторгнення в Україну минулого року. Ми не можемо допустити, щоб Росія продовжувала порушувати європейську безпеку. Ми повинні розірвати замкнене коло російської агресії", — сказав Столтенберг.

Згідно зі звітом, який оприлюднили в Білому домі, на цій зустрічі лідери країн підтвердили свою "непохитну підтримку України і наголосили на своїй спільній прихильності підтримці українського народу стільки, скільки буде потрібно".

"Вони обговорили посилення оборонної позиції на східному фланзі НАТО, і президент Байден підтвердив непохитну прихильність Сполучених Штатів статті 5 НАТО. Вони сподіваються на подальше зміцнення єдності Північноатлантичного союзу і колективної оборони на саміті НАТО у Вільнюсі в липні", — йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — історичний виступ Байдена в Польщі: головні меседжі — який сигнал був адресований РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

22 лютого 2023, 23:29

Мур. Ищу парня который будет меня трахать) Парни скорострелы мимо) Я хочу удовлетворять все свои потребности и чтобы парень лизал все мои дырочки и давал в ротик. Написать в приват:----- https://e.vg/lera98


Новини