Головна Новини Світ НАТО Що вигадали американці, щоб не запрошувати Україну в НАТО на Вашингтонському саміті
commentss НОВИНИ Всі новини

Що вигадали американці, щоб не запрошувати Україну в НАТО на Вашингтонському саміті

Для України будуть «будувати міст до НАТО», про це заявив старший директор з питань Європи Ради національної безпеки США Майкл Карпентер, повідомляє Голос Америки

26 червня 2024, 15:17 comments2259
Поділіться публікацією:

Україні потрібен так званий "міст до НАТО", щоб вона могла вступити до Альянсу одразу після отримання політичної волі на це, заявив старший директор з питань Європи Ради національної безпеки США Майкл Карпентер.

Що вигадали американці, щоб не запрошувати Україну в НАТО на Вашингтонському саміті

Україна НАТО

За його словами, на саміті НАТО у Вашингтоні Україна не отримає запрошення на вступ і це було озвучено досить чітко.

"З точки зору сприйняття загрози, ми перебуваємо у досить хорошому положенні щодо України, все ще є деякі різні думки про те, як і коли може виглядати членство. Однак, гадаю ми досить об'єднані", — сказав Карпентер.

При цьому він підкреслив, що країни, які виграють від відсутності єдності всередині НАТО, – це Росія, Китай, Іран, Північна Корея та інші.

Карпентер наголосив на необхідності "мосту до НАТО", щоб Україна могла вступити до Альянсу одразу після політичного рішення. При цьому він відзначив, що особисто йому дуже подобається метафора про "міст до НАТО", бо це саме те, чого потрібно досягти на шляху до майбутнього членства.

Він також зазначив, що документ, який буде оприлюднено на саміті у Вашингтоні, забезпечить Україні "інституційний міст до членства в НАТО", щоб при отриманні запрошення в майбутньому, Україна була готова і спроможна приєднатися до Альянсу негайно.

За його словами, необхідні кроки включають навчання, розвиток матеріально-технічного забезпечення, розбудову оборонних інституцій, підтримку мобілізації, навчання цивільних для залучення їх до армії, ротацію військових, забезпечення пільг для ветеранів, медичну підтримку тощо.

Карпентер каже, що всього цього Україна наразі немає, тому їй потрібно допомогти усього цього досягти.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що серед військових є думка, що Україні потрібно будувати свій оборонний альянс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини