Головна Новини Світ НАТО Що вирішили союзники НАТО щодо України: ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що вирішили союзники НАТО щодо України: ЗМІ дізналися деталі

За інформацією ЗМІ, союзники перед першим днем саміту досі не домовилися, як відповісти Україні

11 липня 2023, 08:25 comments2997
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що вже сьогодні стартує саміт НАТО у Вільнюсі, де однією з ключових тем має стати перспективи членства України в НАТО, а також гарантії безпеки для України, союзники досі не дійшли консенсунсного рішення. Навіть у кулуарах дискусії продовжуються. Тому несподівані рішення все ще можливі, адже невідомо, якими будуть формулювання у комюніке саміту щодо України та її євроатлантичних прагнень. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання Politico.

Що вирішили союзники НАТО щодо України: ЗМІ дізналися деталі

НАТО. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що після тривалих переговорів та консультацій щодо підсумкового варіанту комюніке саміту так і не вдалося сформулювати висновок щодо України.

Однак один із дипломатів країн НАТО заявив ЗМІ, що "досягнуто великого прогресу і він на 100% оптимістичний", і загальне рішення "дуже близько".

Дипломати, які готують підсумкове комюніке щодо України, продовжать консультації у вівторок паралельно з тим, як проходитиме саміт, вони намагатимуться сформувати спільну позицію НАТО. На сьогоднішній день лідери НАТО, такі як Німеччина та США, найбільше виступають проти більш рішучих формулювань та обіцянок України.

Один із чиновників Німеччини на умовах анонімності заявив журналістам, що "для запрошення України до НАТО та конкретних кроків до членства ще не час", і спільного рішення з цього питання серед союзників точно не передбачається.

Читайте також на порталі "Коментарі" – сьогодні та завтра відбудеться саміт НАТО у Вільнюсі. Київський міжнародний інститут соціології надав дані нового опитування. Згідно з ним, 89% українців хочуть вступу своєї країни до Альянсу. Західна преса пише, що Україна на саміті отримає певні гарантії безпеки, розраховані на довгострокову військову допомогу та навчання українських солдатів, але не отримає конкретних кроків на шляху до членства в НАТО. Які висновки можна зробити зараз. Чого чекати на Україну, чого ні – і чому? Куди ще може хитнутися та чи інша чаша терезів? Чи можливі у Вільнюсі сенсаційні рішення чи демарші? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини