Головна Новини Світ НАТО Швеція таки буде в НАТО: яке рішення ухвалив Ердоган
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція таки буде в НАТО: яке рішення ухвалив Ердоган

Президент Туреччини Ердоган погодився розблокувати вступ Швеції до НАТО

11 липня 2023, 07:04
Поділіться публікацією:

Туреччина більше не перешкоджатиме вступу Швеції до Північноатлантичного Альянсу і спробує оформити всі процедури "якнайшвидше". Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Швеція таки буде в НАТО: яке рішення ухвалив Ердоган

Швеція в НАТО. Фото: з відкритих джерел

Лідер НАТО розповів, що тристороння зустріч за участю прем'єра Швеції Ульфа Крістерссона пройшла успішно. За її підсумками президент Туреччини дав гарантії, що направить протокол про ратифікацію членства Швеції до НАТО до парламенту якнайшвидше. Крім того, Ердоган запевнив, що він знайде необхідні механізми співпраці з парламентом, щоб це питання було розглянуте та вирішення у максимально стислий термін.

Столтенберг також наголосив, що Швеція зі свого боку виконала всі взяті на себе зобов'язання, які були прописані у меморандумі, підписаному рік тому на саміті Альянсу в Мадриді.

За словами генсека НАТО, окрім цього, Швеція та Туреччина дали свою згоду підписати двосторонній компакт з безпеки. Крім цього, у НАТО з'явиться посада спецкоординатора з питань контртероризму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 18 травня Швеція та Фінляндія офіційно подали заявки на вступ до Північноатлантичного Альянсу (НАТО). Що означає цей крок? Чому Росія досить лагідно на нього реагує? Чи вдасться США та іншим союзникам Альянсу умовити Туреччину не блокувати цей вступ? Що означає все, що відбувається для України? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи варто чекати на сенсації від саміту у Вільнюсі – що може зважитися в останній момент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини