Головна Новини Світ НАТО США попереджають НАТО: Путін може застосувати ядерну зброю в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

США попереджають НАТО: Путін може застосувати ядерну зброю в Україні

Заступник держсекретаря Венді Шерман на відкритті конференції НАТО попередила союзників, що російський диктатор може використати ядерну зброю.

19 квітня 2023, 16:35 comments4128
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сполучені Штати попереджають своїх союзників по НАТО, що вони повинні бути напоготові, адже російський диктатор Володимир Путін може використати тактичну ядерну зброю для "керованої" ескалації в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

США попереджають НАТО: Путін може застосувати ядерну зброю в Україні

Заступник держсекретаря Венді Шерман. Фото з відкритих джерел

Заступник держсекретаря Венді Шерман на відкритті конференції НАТО з контролю над озброєнням попередила, що Володимир Путін може використати ядерну зброю на території України.

"Ми всі спостерігали та хвилювалися, що Володимир Путін використає те, що він вважає нестратегічною тактичною ядерною зброєю, або використає якийсь демонстраційний ефект для ескалації, але в умовах керованої ескалації ризику", – сказала Шерман.

Американський дипломат наголосила союзникам, що "дуже важливо стежити за цим". На думку Шерман, 25 березня Путін став на крок ближчим, щоб використати ядерну зброю. Саме тоді президент Росії оголосив, що готовий розмістити ядерну зброю на території Білорусі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв думку британського військового експерта який сказав, що Путін не виграє війну на полі бою, але може це зробити іншим способом. Ветеран США та дослідник тероризму Брайан Дженкінс вважає, що Путін хоче залякати Захід ядерною війною, аби той полишив Україну.

Також "Коментарі" писали, що не тільки Німеччина, а ще дві країни доставили системи протиповітряної оборони Patriot в Україну. До Німеччини приєднались Сполучені Штати, які оголошували про готовність надати ППО Patriot, проте не вказували дати, коли система буде доставлена в Україну. І ще одну систему протиповітряної оборони Patriot надали Нідерланди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини