Головна Новини Світ НАТО Стали відомі дві країни, які блокують вступ України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі дві країни, які блокують вступ України до НАТО

Європейські дипломати вказали на дві країни, які блокують вступ України до НАТО та ще дев'ять, які підтримують.

10 липня 2023, 12:40 comments1827
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна вже понад 500 днів воює з головним стратегічним ворогом НАТО – Росією. Попри це деякі члени альянсу блокують вступ України до НАТО, зокрема це Німеччина та США. Про це повідомляє портал "Коментар" з посиланням на видання Bild.

Стали відомі дві країни, які блокують вступ України до НАТО

США та Німеччина блокують вступ України до НАТО. Фото з відкритих джерел

Перед вступом до НАТО країна має офіційно оголосити про намір приєднатись до військового альянсу. Саме це мав зробити президент України Володимир Зеленський на саміті НАТО у Вільнюсі. Київ розуміє, що можуть пройти роки і має бути закінчена війна, перш ніж Україна стане членом НАТО, однак це стало початком того, що Україна безповоротно стала б на шлях до приєднання до альянсу.

Саме цьому офіційному запиту хочуть запобігти дві країни НАТО, які чинять тиск на інших союзників, щоб ті приєднались до їх позиції.

"Я можу підтвердити, що США та Німеччина блокують офіційний запит України на членство в НАТО", — сказав німецькому виданню високопоставлений політик.

Інший дипломат розповідає, що Україні пропонують угоду, яка подібна до тієї, що була на саміті НАТО у Бухаресті у 2008 році. Тоді члени альянсу підтримали прагнення України та Грузії вступити до НАТО, однак не надали ніяких гарантій. Після цього Путін без перешкод вторгся в Грузію, а згодом і Україну.

"Берлін і Вашингтон хочуть остаточну декларацію, яка навряд чи виходить за межі тієї, що була зроблена в Бухаресті у 2008 році", — повідомляє Bild слова неназваного дипломата.

Попри позицію США та Німеччини, у НАТО є широкий альянс країн, які підтримують вступ України. До цього переліку входять: Литва, Латвія, Естонія, Польща, Болгарія, Швеція, Туреччина, Румунія та Франція.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розповів, за яких умов поїде на саміт НАТО у Вільнюсі.

Також "Коментарі" писали про президента України, який розкритикував ідею Трампа завершити війну за 24 години.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини