Головна Новини Світ НАТО Столтенберг хоче запросити Україну до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг хоче запросити Україну до НАТО

Генсек НАТО вважає, що перспективи членства України в НАТО все ще актуальні

29 січня 2024, 07:08 comments1345
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що хоче запросити Україну стати повноцінним членом НАТО. При цьому генсек уточнив, що це можливо лише "на певному етапі". Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Fox News".

Столтенберг хоче запросити Україну до НАТО

Єнс Столтенберг. Фото: із відкритих джерел

Єнса Столтенберга попросили прокоментувати можливу конфронтацію між Росією та НАТО у разі просування членства України в Альянсі. Столтенберг назвав "хорошою справою" для Альянсу та США підтримати Україну.

Генсек нагадав, що спочатку НАТО створювалося, щоб запобігти війнам.

"Я з Норвегії, ми межуємо з Росією. Коли Норвегія стала членом НАТО, то Радянський Союз називав це провокацією. Це не було провокацією, це право кожної суверенної нації обирати власний шлях. Це право є у Норвегії, воно є у Швеції та Фінляндії, а також в України", — заявив Єнс Столтенберг.

Він наголосив, що дуже важливо, щоб російський диктатор Володимир Путін не досягнув бажаного в Україні, бо це стане заохоченням для інших авторитарних режимів.

"Тому це добра справа для нас, для США, підтримати Україну, а також на певному етапі запросити їх стати повноцінним членом Альянсу", — сказав генсек НАТО.

Зазначимо, у листопаді 2023 року колишні топ-особи НАТО зробили неоднозначні заяви щодо територіальної цілісності України. Генсек НАТО 2009-2014 років Андерс Расмуссен закликав Альянс прийняти нашу країну до блоку, незважаючи на окуповані території. Корейський сценарій завершення війни з РФ (фактично розділ України) пропонує екс-командувач НАТО військами НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс. У РФ вже аплодують таким пропозиціям, бачачи у них стимул для продовження агресії. В Офісі президента України саме про це і попереджають – мовляв, самі подібні розмови явно провокує РФ на подальшу ескалацію. І все ж такі розмови ведуться. І зараз – досить голосно, як і розмови про необхідність якнайшвидших переговорів. Чому теми актуалізувалися? Як на це слід реагувати? До чого це може спричинити? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини