Столтенберг нагадав головну ціль війни Путіна проти України

Єнс Столтенберг вважає, що Україна зараз ближче до членства в НАТО, ніж будь-коли раніше

Метою російського диктатора Володимира Путіна було не дати Україні рухатися у бік НАТО та ЄС. Саме через те, що Київ демократичним шляхом сам вирішив кудись йому рухати і з ким, Путін і почав повномасштабну війну. Як передає портал "Коментарі", про це під час церемонії підняття прапора Швеції біля штаб-квартири Альянсу заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

"Україна стане союзником НАТО. Питання не "якщо", а "коли" стане", - висловив упевненість Єнс Столтенберг.

За словами генсека НАТО, Україна зараз ближче до членства, ніж будь-коли раніше, і це також демонструє велику стратегічну помилку, яку зробив президент РФ Володимир Путін, коли вторгся в Україну.

"Бо, як ви пам'ятаєте, його метою було не дати Україні рухатися у бік НАТО та ЄС. Він зажадав, щоб Альянс зробила заяву, фактично підписала договір з Росією про те, що не має бути подальшого розширення НАТО за рахунок якоїсь країни Європи. А зараз він одержав прямо протилежне", – констатував генсек.

Столтенберг додав, що Путін хотів менше НАТО, він отримує більше НАТО, більше військової присутності НАТО у східній частині нашого Альянсу. Фінляндія та Швеція є повноправними членами, а Україна ближче до членства в НАТО, ніж будь-коли раніше.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Йєнс Столтенберг відкинув заклик Папи Римського до України "підняти білий прапор" та розпочати переговори з РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло - що починає усвідомлювати Європа: чи є перспектива збільшення допомоги Україні.