Столтенберг назвав єдиний спосіб України стати членом НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пояснив на чому зосереджений альянс у співпрації з Україною.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс бачить різні варіанти, які обговорюються щодо членства України в НАТО. Однак на думку Столтенберга, Україна має лише одну можливість приєднатись до альянсу – не дати Путіну перемогти у війні.

Єнс Столтенберг під час інтерв’ю в телемарафоні відповів на ідею щодо можливого членства України в НАТО частинами. Спочатку до НАТО приєднаються усі підконтрольні території України, а згодом ті, які будуть деокуповані у ході війни.

Столтенберг заявив, що у НАТО "бачать різні моделі". Проте генсек НАТО був обережний у своїх висловлюваннях та вказав, що важливим є повідомлення, яке отримала Україна від країн союзників про її "незворотний шлях до членства" в НАТО.

Генсек наголосив, що єдиним можливим варіантом членства України в НАТО, буде недопущення перемоги російського диктатора Володимира Путіна.

"Якщо Путін переможе, то і не буде ніякого обговорення питання членства. Єдиний спосіб забезпечити членство України в НАТО - це не дати Путіну перемогти, а отже забезпечити, щоб Україна залишалася суверенною та незалежною", - підсумував Столтенберг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Столтенберг дав остаточну відповідь щодо можливості Польщі збивати російські ракети над територією України.

Також "Коментарі" писали про повідомлення з Угорщини, де заявили, що членство України в НАТО неможливе, поки триває війна з Росією. Очільник угорського МЗС Петер Сіярто пояснив, що це збільшує ризик прямого конфлікту НАТО з Росією.