Головна Новини Світ НАТО Членство України в НАТО неможливе: в Угорщині назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Членство України в НАТО неможливе: в Угорщині назвали причину

Петер Сіярто заявив, що повне членство Україна в НАТО неможливе через загрозу війни альянсу проти Росії.

11 липня 2024, 10:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто переконаний, що Україна не стане членом НАТО через високий ризик прямого військового конфлікту між Росією та Альянсом. Крім того, Сіярто критикує членів НАТО, які прийняли рішення про посилення допомоги Україні.

Членство України в НАТО неможливе: в Угорщині назвали причину

Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто. Фото з відкритих джерел

Спікер угорського уряду Золтан Ковач на платформі Х розповів про позицію очільника МЗС Петера Сіярто, який запевнив, що членство України в НАТО неможливе через війну проти Росії.

"Членство України в НАТО є нездійсненним через ризик прямого конфлікту з Росією. Він підкреслив суперечливість у підході НАТО, зазначивши, що хоча деякі лідери пропонують більш тісні зв’язки, вони знають, що повне членство неможливе", — пише Ковач.

Золтан Ковач розповів, що Угорщина погодилась на текст спільної декларації НАТО лише за умови, що рішення про майбутнє приєднання України до Альянсу має бути підтримане усіма членами НАТО. Крім того, Сіярто критикує, що НАТО посилює допомогу Україні.

"Він також розкритикував зміну критеріїв для того, щоб бути хорошим союзником НАТО, які тепер, здається, включають підтримку України, а не зосередження на колективній обороні та внутрішній силі", — повідомив Ковач.

У комюніке за підсумками саміту НАТО у Вашингтоні було ухвалено рішення "про незворотний шлях" України до членства в Альянсі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній президент Росії Дмитрій Медведєв погрозами відреагував на текст щодо України у спільній декларації НАТО на саміті у Вашингтоні.

Також "Коментарі" писали про заяву прем'єрки Естонії Каї Каллас, яка назвала єдиний механізм, який врятує Україну від нової війни проти Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини