Головна Новини Світ НАТО Столтенберг «поховав» ідею Польщі щодо збивання ракет РФ над Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг «поховав» ідею Польщі щодо збивання ракет РФ над Україною

Говорячи про ідею збивання Польщею ракет над Україною Столтенберг заявив, що НАТО не буде залучено до конфлікту

15 липня 2024, 08:00 comments1428
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг дав зрозуміти, що виступає проти того, щоб Польща силами своєї ППО збивала російські ракети над територією України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Столтенберг зробив в інтерв'ю, яке транслювалося в ефірі загальнонаціонального телемарафону в неділю.

Столтенберг «поховав» ідею Польщі щодо збивання ракет РФ над Україною

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Журналіст попросив генсека НАТО прокоментувати ідею збивання Польщею ракет, що літають у її напрямку, на території України.

"НАТО підтримуватиме Україну, і ми зараз збільшили нашу підтримку... Але політика НАТО незмінна – ми не братимемо участі у цьому конфлікті. Ми не станемо частиною конфлікту. Отже, ми підтримуємо Україну у знищенні російських літаків, але НАТО не буде залучено безпосередньо", — висловився генсек.

Єнс Столтенберг підтвердив свою позицію про те, що "Україна має право атакувати легітимні військові цілі на території країни-агресора Росії".

Генсек додав, що "різні країни ввели різні обмеження щодо використання зброї, яку вони передають Україні". Водночас генсек НАТО привітав дозвіл США використовувати американські ракети для ударів територією РФ поблизу кордону з Україною на Харківщині.

На прохання прокоментувати ідею можливого вступу до НАТО частини України, яку контролює влада, а згодом вже окупованої території, Столтенберг сказав уже обговорювалися різні моделі, і тому потрібно бути обережними у висловлюваннях щодо того, яке саме рішення можна буде застосувати для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — пропозиція України та Польщі про збиття ракет РФ: з'явилася реакція США.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна та Польща підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки. Підписання відбулося у Варшаві. Цікавим пунктом угоди є те, що ця угода про безпеку з Польщею передбачає положення про розробку механізму збивання в повітряному просторі України російських ракет та дронів, які випущені у напрямку Польщі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини