Головна Новини Світ НАТО Столтенберг назвав найкращий спосіб мирного вирішення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг назвав найкращий спосіб мирного вирішення війни в Україні

Єнс Столтенберг заявив, що союзникам потрібно не зупинятися і продовжувати військову підтримку України

28 листопада 2023, 13:52 comments1568
Поділіться публікацією:

Країни НАТО мають продовжувати підтримку України. Оскільки, чим сильнішою вона буде на полі бою, то краще буде її позиція. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив генсек Альянсу Єнс Столтенберг перед зустріччю глав МЗС НАТО у вівторок у Брюсселі.

Столтенберг назвав найкращий спосіб мирного вирішення війни в Україні

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

На запитання, чи очікують у НАТО прорив на фронтах в Україні найближчим часом, і що для цього має зробити Україна, Столтенберг сказав, що він дуже обережний у прогнозах розвитку подій на фронті, тому що війни за своєю природою непередбачувані.

Водночас генсек відзначив майстерність та рішучість українських військових на полі бою, що "вразило весь світ".

"Нам треба пам'ятати, звідки ми почали, коли минулого року відбулося повномасштабне вторгнення. Були побоювання, і експерти вважали, що Україна впаде протягом кількох тижнів, і Київ опиниться під контролем Росії протягом кількох днів", — заявив Столтенберг.

Він наголосив, що такого сценарію не відбулося і Україна змогла відштовхнути російські сили на півночі, сході та півдні, звільнивши близько половини території, яку Росія окупувала на початку війни.

За словами Столтенберга, хоча лінія фронту не зрушила за останній рік, але інтенсивні бої продовжуються, і треба враховувати, що навіть якщо лінія фронту не зсувається так сильно, "Україна змогла завдати тяжких втрат російським силам за допомогою глибоких ударів".

"Тому нам потрібно продовжувати її підтримувати. Також знаючи, що чим сильніша Україна на полі бою, тим сильніша вона буде за переговорним столом. Якщо ми хочемо домовленого мирного рішення, яке гарантує, що Україна збереже свою незалежність, то найкращий спосіб досягти цього — продовжувати надавати військову підтримку Україні, і ось що союзники мають намір робити", — підсумував Столтенберг.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Україні потрібно шукати запасні плани: чи справді готують нас до переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини