Головна Новини Світ НАТО Столтенберг назвав рішення, яке може стати історичною помилкою для Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг назвав рішення, яке може стати історичною помилкою для Китаю

Як сказав генеральний секретар Альянсу, надання Росії летальної зброї призведе до серйозних наслідків, про які Китаю вже відомо

5 квітня 2023, 17:17
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Китай зробить історичну помилку, якщо надасть Росії летальну допомогу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Столтенберг сказав на брифінгу після дводенного засідання міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу у Брюсселі.

Столтенберг назвав рішення, яке може стати історичною помилкою для Китаю

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

"Ми обговорили зростання зближення Китаю з Росією. Китай відмовляється засудити російську агресію, повторює російську пропаганду і підтримує російську економіку. Китай і Росія також посилюють спільну військову діяльність в Індо-Тихоокеанському регіоні", — заявив Столтенберг.

Він додав, що союзники були чіткими, що будь-яке надання Китаєм летальної допомоги для Росії стало б історичною помилкою з серйозними наслідками.                                               

Столтенберг не став вдаватися до подробиць, але, за його словами, у Китаї знають, що "будуть тяжкі наслідки", якщо вони почнуть допомагати Росії летальною зброєю.                                                

Генсек НАТО наголосив, що зараз ще важливіше, щоб союзники НАТО разом з країнами-партнерами виступали в єдності, оскільки Китай і Росія виступають проти міжнародного порядку, заснованого на правилах.

При цьому, як сказав Столтенберг, у НАТО поки що не можуть підтвердити, чи Китай надавав Росії летальну допомогу, але ситуація дуже уважно відстежується. "Ми донесли, що це буде великою помилкою", — наголосив він.                

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна йде до НАТО: Дмитро Кулеба розповів, яке питання Київ порушить перед союзниками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини